Η Ελλάδα Ευαγγέλου καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Buffer Fringe 2019

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.4.2019

Το Σπίτι της Συνεργασίας ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ελλάδα Ευαγγέλου ως Εκτελεστική & Καλλιτεχνική Διευθύντρια για την 6η έκδοση του ετήσιου Φεστιβάλ Buffer Fringe Performing Arts.


Το φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου 2019. Η Ευαγγέλου ανέφερε ότι το θέμα του φετινού Buffer Fringe 2019 είναι "Defining the/a Buffer Zone, the In-Between
Space” /(Καθορίζοντας την/μια Νεκρή Ζώνη, ο χώρος μεταξύ) : "Υπάρχουν ερωτήσεις που πολύ συχνά δεν κάνουμε, και πραγματικότητες που ακόμα κι αν ζούμε μαζί τους δεκαετίες, τις αποφεύγουμε. Γι 'αυτό καλούμε καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, να καθορίσουν αυτό το χάσμα, να προσφέρουν στο κοινό την απάντησή τους στις ακόλουθες ερωτήσεις: Τι σημαίνει η / μια Νεκρή Ζώνη για εσάς(καλλιτεχνικά και προσωπικά); Πώς την καταλαβαίνετε ως ένα χώρο εν το μεταξύ, μεταξύ πραγματικοτήτων; Πώς την καταλαβαίνετε ως μια διαδικασία που εκτείνεται μέσα από το χρόνο, τη μνήμη, και αισθητική?."

Η επίσημη ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην 6η έκδοση θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες μέσω του ιστοτόπου και των σελίδων κοινωνικών μέσων του Σπιτιού της Συνεργασίας και του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe καθώς και στον Τύπο.

Η Ελλάδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Έχει σπουδάσει στην Κύπρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες (BA στα Αγγλικά, MFA Δραματουργία, Διδακτορικό στις Θεατρικές Σπουδές / Πολιτιστικές Σπουδές). Διδάσκει θέατρο και δραματουργία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο και τις ΗΠΑ. Είναι συνιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας Rooftop (2004) και συν-επικεφαλής του Κυπριακού Δικτύου του Ιδρύματος Άννα Λίντ, με στόχο τον ευρωμεσογειακό διάλογο. Το 2018 προσχώρησε στην κοινότητα IMPACT και η παγκόσμια προσπάθεια γύρω από το ACCT (Τέχνη, Πολιτισμός και Μετασχηματισμός Συγκρούσεων) και είναι τώρα μέλος της ηγετικής ομάδας του πρότζεκτ.

πηγή: voiceoftheisland.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ