UNUSUAL SUSPECTS της Εύης Δημητρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.5.2019

H ομάδα Εν δράσει συνεχίζει την περιοδεία της στην Ευρώπη με την σόλο διαδραστική παράσταση Unusual Suspects σε χορογραφία και ερμηνεία της Εύης Δημητρίου στις 11 Μαίου στο Zagare Fringe Festival Λιθουανία.  Η παράσταση συνδυάζει χορό και λόγο και έχει ξεχωρίσει για το χιούμορ, την διαδραστικότητα και το ρίσκο της. Παρουσιάστηκε σε φεστιβάλ στην Κύπρο, Ιρλανδία, Τουρκία, Λετονία, Ρουμανία και Σουηδία.


Το Zagare Fringe είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που κατάφερε να φέρει την σύγχρονη κουλτούρα της αστικής πόλης σε ένα περιβάλλον που προηγουμένος ήταν πιο συντηρητικό σε σχέση με την σύγχρονη τέχνη. Φέτος προτείνει ένα πρόγραμμα με μουσική, θέατρο, χορό και εικαστικές τέχνες με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από Γερμανία, Αργεντινή, Περού, Ηνωμένο Βασίλειο, Λιθουανία, Λατβία και Κύπρο.

UNUSUAL SUSPECTS / Εύη Δημητρίου

Σ’ένα κόσμο πλασμένο για ζευγάρια, η παράσταση διερευνά την ανάγκη μας για εξιδανικευμένες σχέσεις και τον φόβο μας για μοναξιά. Παράλληλα εξετάζει το θέμα των ορίων ανάμεσα στον περφόρμερ και τον θεατή, προκαλώντας την περφόρμερ να παραμείνει ανοιχτή και ευέλικτη στις αντιδράσεις του κοινού οι οποίες συνδιαμορφώνουν την παράσταση.

Συντελεστές

Ιδέα/ Δημιουργία/ Ερμηνεία: Εύη Δημητρίου

Σύμβουλος:Tabea Martin

Μουσική: Yachts (Coco, Steel and Lovebomb), Tango Cancion (Gotan Project), Felino (electrotango), The Professor and La Fille Danse (Damien Rice)

Υποκριτική Καθοδήγηση: Μυρσίνη Χρυσοχοίδου

Εκπαίδευση φωνής: Cathryn Robson

Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Τεχνική Υποστήριξη: Άντης Ιακώβου

Φωτογραφία: Παύλος Βριωνίδης

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού

Στηρίζει η Στέγη Χορού Λεμεσού.

Unusual Suspects - Εύη Δημητρίου / Ομάδα Εν δράσει


Zagare Fringe Festival 10-12 Μαίου 2019 , Ζαγκάρε Λιθουανία


Παράσταση: 11 Μαίου 12:00 πμ


 http://www.zagarefringe.com/theatre.html /


http://www.eviedemetriou.com/


Eύη Δημητρίου

Η Εύη Δημητρίου σπούδασε χορό στο Laban Centre, Λονδίνο και με υποτροφία στο Limon Institute Νέα Υόρκη.  Είναι υπότροφος του Danceweb Scholarship Program 2004 και του Ε-motional Bodies & Cities 2011. Ήταν προσκεκλημένη καλλιτέχνης στο Ευρωπαικό πρόγραμμα “Act Your Age” 2012-14 μία συνεργασία Ολλανδίας, Ιταλίας και Κύπρου. Η χορογραφική της δουλειά χαρακτηρίζεται απο ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», όπου επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό. Παρουσίασε  έργα της σε διεθνή φεστιβάλ στην Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Ρουμανία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Κροατία, Tουρκία, Ελλάδα, Κένυα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ