«Η Κυπριακή Άνοιξη» και φέτος στο Μόναχο της Γερμανίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.6.2019

Για 14η χρονιά διοργανώθηκε η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «Η Κυπριακή Άνοιξη» στο Μόναχο της Γερμανίας, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του Μάη με συναυλία από το «Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ» του Μάριου Τακούσιη και του Γαβριήλ Καραπατάκη.


«Οι καλλιτέχνες ενώνουν δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, αυτόν της δημοτικής μουσικής, ενσωματώνοντας στοιχεία από Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα και Μικρά Ασία, και αυτόν της κλασικής τζαζ, διατηρώντας τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης, του αυτοσχεδιασμού και της ελευθερίας στην έκφραση» αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Προσθέτει ότι «στο Μόναχο, οι μουσικοί συνέπραξαν με τη σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Βάκια Σταύρου, η οποία ως φιλοξενούμενη των δύο μουσικών, παρουσίασε δικά της τραγούδια».

Στις εκδηλώσεις «Κυπριακή Ανοιξη 2019»  συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Σταύρος Λάντσιας, Μιχάλης Καλκάνης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Ελεονώρα Ρούσου, Έλενα Μουζάλα, Νικόλας Μελής, Μανώλης Νεοφύτου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων ‘Προμηθέας’ (Nίκος Πίττας - Ηρακλής Μιτέλλας, Νικόλας Παπαγεωργίου, Μιράντα Παπανεοκλέους),  το σχήμα  ‘Τρίο Τεκκέ & Dave De Rose’ (Αντώνης Αντωνίου, Λευτέρης Μουμτζής, Colin Somerville, Dave De Rose), Μάριος Τακούσιης, Γαβριήλ Καραπατάκης, Βάκια Σταύρου.

Η πολιτιστική σειρά «Κυπριακή Ανοιξη» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο το 2006, με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Ακολούθου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Γιώργας Σολομώντος. Συμμετείχαν μέχρι σήμερα πέραν των 250 καλλιτεχνών από διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ