Γιάννης «Rubus» Ρουμπούλιας και Γιώργος Καμπάδαης στο Eyekon Comic con

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 3.5.2018

Το Eyekon Comic Con 2018, ανακοινώνει δύο ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών στον χώρο των κόμικ, οι οποίοι έρχονται στη φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για το Γιάννη Ρουμπούλια (γνωστός και ως Rubus στην geek κοινότητα) και το Γιώργο Καμπάδαη.


Ο Γιάννης Ρουμπούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982,  τη μέρα εργάζεται σαν πράος σκιτσογράφος, αλλά το βράδυ είναι διαβόητος κυνηγός τεράτων και μέγας ξιφομάχος. Από το 2005 , όταν δε σώζει τον κόσμο, δουλεύει επαγγελματικά πάνω στα κόμικς και την εικονογράφιση.

RUBUS 01


Είναι ο δημιουργός της πολυβραβευμένης σειράς επικής φαντασίας «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα». Τα  14 τεύχη της σειράς εκδόθηκαν από το 2005 εως το 2009 και πλέον υπάρχουν σε μια συλλεκτική έκδοση Omnibus από τη Jemma Press to 2014. Η σειρά συνεχίζεται μέχρι σήμερα με διαφορετικές αυτοτελείς ιστορίες, στο μυθικό κόσμο του Έλεμπρος.

Διαβάστε επίσης: Eyekon Comic Con 2018

Από το 2011 εως το 2013 δούλεψε στην εταιρία Arcana Comics («Deadly Harvest», «Zipper vs Dominatrix: The Slave Trade», «The Steam Engines of Oz»). Σήμερα εργάζεται στην εταιρία ARH ComiX ως σχεδιαστής ( «Arhian, the Head Huntress», «Arkhorian Wars»).

Ενίοτε εργάζεται ως συγγραφέας, ηθοποιός ή και concept artist για κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές. Το σημαντικότερο κινηματογραφικό επίτευγμα μέχρι τώρα είναι η συμμετοχή στη δημιουργία της βραβευμένης ταινίας φαντασίας “Αδάμαστος” ως συγγραφέας, ηθοποιός και παραγωγός του φιλμ. Η ταινία αυτή βασίστηκε στον κόσμο του κόμικ “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”! Δείτε την, είναι καλή!

Μερικά από τα έργα του:

[gallery type="rectangular" ids="68611,68612,68613"]







O Γιώργος Καμπάδαης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και ζεί στη Μυτιλήνη. Στο χώρο των comics ξεκίνησε το 2004 με την αυτοέκδοση των «Κομιξιάρηδων». Γρήγορα πέρασε από διάφορα ελληνικά έντυπα με συμμετοχές σε ανθολογίες όπως το «Real Comics», στο οποίο σχεδίασε την ιστορία «Φόνος μετά συλλογής» (που βραβεύτηκε σαν «Best Serialized Comic» στα Comicdom Awards 2007). Το 2008 κυκλοφόρησε με την Comicdom Press το πρώτο του comic το «Apocalypse Mode On #1» σε σενάριο και σχέδιο δικό του, ενώ δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και το δεύτερο τεύχος.

kampadais 00


Άλλες, εκτός συνόρων δουλειές του, περιλαμβάνουν τα σχέδια του «Champions of the Wild Weird West» από την Arcana Comics, την αυτοέκδοση «Soulless #1» και το Doom Soon.

Μερικά από τα έργα του:

[gallery type="rectangular" ids="68615,68617,68616"]

Θα τους βρείτε 26 & 27 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία στο ολοκαίνουριο EYEKON COMIC CON!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ