Στην Κύπρο ο «ιπτάμενος» χορευτής Ivan Vasiliev

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.5.2018

Δώδεκα σολίστ των μπαλέτων Βolshoi θα συνοδεύουν τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον «νέο Νουρέγιεφ» όπως έχει χαρακτηριστεί, για μια παράσταση στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού.


Κάθε εμφάνιση του Βασίλιεφ επί σκηνής θεωρείται τεράστιο γεγονός και το πρόγραμμα του είναι το πιο βαρυφορτωμένο από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Σημαντικές θεωρούνται οι εμφανίσεις του με το περίφημο μπαλέτο Bolshoi, σε παραστάσεις όπου τα εισιτήρια φθάνουν μέχρι και 1,000 ευρώ και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Μαζί του στην Κύπρο θα είναι 12 σολίστ του Bolshoi που αποτελούν τους μόνιμους συνεργάτες του και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναμένεται τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Mερικά από τα πασίγνωστα ονόματα των σολίστ του Bolshoi που θα τον συνοδεύουν είναι η κορυφαία -και σύζυγός του από το 2015- Maria Vinogradova και οι Anna Nikulina, Denis Savin, Denis Rodkin, Erick Swolkin και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο μπαλέτο Love is everywhere σε μουσική Igor Stravinsky και χορογραφία του ιδίου του Ιβάν Βασίλιεφ, ένα έργο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την χορογραφία αλλά και για την απόδοση του χορευτή. Θα παρουσιαστούν επίσης αποσπάσματα από τα μπαλέτα «Scheherazade», «Ο κουρσάρος», «Δον Κιχώτης» αλλά και κομμάτια από διάφορα άλλα μπαλέτα, τόσο από κλασικά έργα αλλά και από κάποια σύγχρονα που ήδη άφησαν το αποτύπωμά τους στην παρουσία των μεγάλων μπαλέτων του κόσμου. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνεται και η καινούρια χορογραφία του Βασίλιεφ με το θρυλικό τραγούδι των Queen και του Freddie Mercury Ι want to break free.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ίδρυμα Θεοτόκος εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το 2019 για τα 50χρονα του Ιδρύματος.

+ Στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 21:00. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158, στο ταμείο του Κηποθεάτρου Λεμεσού (μόνο απογεύματα) και ηλεκτρονικά από την Tickethour.com.cy.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©GENE SCHIAVONE

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ