«Αίθουσα Δημήτρη Χριστόφια» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.6.2019

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια εκφράζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Σχολής - Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή.


«Η συμβολή του (Δημήτρη Χριστόφια) στη λειτουργία του Μουσείου μας, στα Πλατανίστεια, υπήρξε καθοριστική. Χωρίς την θερμή στήριξη τόσον του ιδίου προσωπικά όσον και της κυβέρνησης του, η λειτουργία και η επιβίωση του Μουσείου δεν θα ήταν δυνατή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο τέως Πρόεδρος εγκαινίασε το Μουσείο Χαρακτικής to 2008 και παρίστατο συχνά σε πολλές εκδηλώσεις του ενώ με τον χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη διατηρούσαν στενή φιλική σχέση.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας στάθηκε ένθερμος υποστηρικτής του πολιτισμού σε όλη του την ζωή είτε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση υπηρετούσε», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του Μουσείου.

CHRISTOFIAS_MOUSEIO HARAKTIKIS1


Σε έκτακτη συνεδρία του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής - Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή αποφάσισε να ονομαστεί σε αίθουσα Δημήτρη Χριστόφια η αίθουσα στην οποία είναι τοποθετημένη η πλάκα των εγκαινίων του Μουσείου.

Το δ.σ. αποφάσισε ακόμη να συλλυπηθεί την οικογένειά του, αντιπροσωπεία να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι και στην αμέσως επόμενη εκδήλωση να τηρηθεί μονόλεπτη σιγή στην μνήμη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ