Αυτό είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2019

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.6.2019

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ για το 2019 ανακοίνωσε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Άντης Παρτζίλης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή χρονιά σηματοδοτείται από τη νέα διαδικασία ως προς τον τρόπο επιλογής των προτάσεων και την ευχέρεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή να προτείνει ή και να προκαλεί συνέργειες και προτάσεις. Αυτό δημιούργησε μια νέα δυναμική η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να αναδείξει το Φεστιβάλ σε μια σύγχρονη και ακόμα πιο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

"Φέτος είχαμε ρεκόρ προτάσεων που έφθασαν τις 215 και ρεκόρ από την άποψη των χωρών προέλευσης των προτάσεων που έφθασαν τις 24, μεταξύ των οποίων Ελλάδα, Ισραήλ, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Κίνα, ΗΠΑ, Βραζιλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Βόρειος Μακεδονία και άλλες", σημειώνει ο κ. Παρτζίλης σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Το φετινό σκεπτικό, έχοντας κατά νου και την ανανέωση της εικόνας του Φεστιβάλ, είναι η παρουσίαση παραγωγών παραστατικών τεχνών που να διασφαλίζουν ένα εξαιρετικά υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στόχος η εξύψωση του καλλιτεχνικού αισθήματος του κοινού, με την παρουσίαση παραγωγών που να είναι πρωτότυπες και σύγχρονες στη σκέψη και σύλληψη, η παρουσίαση παραγωγών πέραν της πεπατημένης που να λειτουργούν με ένα ανατρεπτικό, αιρετικό και συνάμα δημιουργικό τρόπο και που να καλύπτουν όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, τηρώντας παράλληλα τις αναγκαίες ρεπερτοριακές ισορροπίες ώστε να προκαλέσουμε το ευρύτερο δυνατόν ενδιαφέρον του κοινού.

Μετά από καταγραφή και αξιολόγηση όλων των προτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και τις οικονομικές δυνατότητες του Φεστιβάλ, διαμορφώθηκε το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • ART YOUR SERVICE (Κύπρος)


Mια γιορτή των παραστατικών τεχνών

καλλιτεχνική διεύθυνση: Λία Χαράκη

Χορός, θέατρο και περφόρμανς σε καταστήματα, διαδραστικά δρώμενα στο δρόμο και μια μουσική παρέλαση που κορυφώνεται με ένα χορογραφικό έργο.

  • ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ  (Ελλάδα, Κύπρος)


Mε τις Εύη Καπάταη και Ευαγγελία Μουμούρη σε τραγούδια των Αττίκ, Σοuγιούλ, Γιαννίδη κ.α.

  • ORIANTHEATRE Dance Company


KA-F-KA [Γαλλία (Ιράν)]

Παράσταση σύγχρονου χορού και πολυμέσων με τον Mehdi Farajpour.  

  • THIERNEY SUTTON BAND (Η.Π.Α.)Daniele Gatti


Συναυλία τζαζ με την παγκοσμίου φήμης Thierney Sutton (εννιά φορές υποψήφια για Γκραμι) 

  • ΘΡΕΤΑΝΕΛΛΟ (Ελλάδα) 


Παιδική θεατρική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ με μουσική και κούκλες.99

  • ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΥΑΛΙ - (Ελλάδα – Greece)


του Άρθουρ Μίλλερ 

Σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, με τους Γιάννη Βούρο, Παναγιώτα Βλαντή κ.α.

  • Θέατρο Διόνυσος


ΛΟΡΕΝTΖΑΤΣΙΟ  (Κύπρος)

του Αλφρέντ Ντε Μυσσέ 

Σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, με τους Κώστα Δημητρίου, Χρύσανθο Χρυσάνθου, Νεκτάριο Θεοδώρου, Χάρη Κκολό κ.α.

  • ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ / PICTU (Αυστρία, Κύπρος)


Με τους Ursula Langmayr (υψίφωνος), Μαρία Μαγδαληνή Ιακώβου (μεσόφωνος) και Georg Klimbacher (βαρύτονος). Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Παπαγεωργίου.

  • Θέατρο Τσέπης


ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ (Κύπρος)

του Βασίλη Μαυρογεωργίου 

σταση σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους, με τη Μαριλένη Σταύρου, Κωνσταντίνο Τσιολή κ.α.

  • Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ  (Ελλάδα),.


του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ 

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, με τους Νίκο Κουρή, Ορφέα Αυγουστίδη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου κ.α.

ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (Γερμανία, ¡ λΚ (Ισραήλ)

Μια ποιητική παράσταση με χάρτινες κούκλες για όλη την οικογένεια που διεγείρει τη φαντασία, με την  Maayan Iungman 

  • JULIUS CEASAR. FRAGMENTS (Ιταλία)


Mια ανατρεπτική παράσταση του Romeo Castellucci με τους Gianni Plazzi (Ιούλιος Καίσαρ), Nicola Frangione (Μάρκος Αντώνιος), Sergio Scarlatella

  • ΑNDREI GAVRILOV (Ελβετία)


Ρεσιτάλ πιάνου με τον παγκοσμίου φήμης Andrei Gavrilov με έργα των Mussorgsky και Liszt.

  • PEER GYNT (Κύπρος)


Παράσταση σύγχρονου χορού σε χορογραφία Φώτη Νικολάου, στο πιάνο Μανώλης Νεοφύτου και Anita Tomasevich.

+ Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων θα δοθούν σε επικείμενη συνάντηση με τα ΜΜΕ που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στιγμιότυπο από παράσταση σε προηγούμενη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ