Κάννες 2018: Αποχωρήσεις και αποδοκιμασίες για τη νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ «The House That Jack Built»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.5.2018

Είναι γνωστό πως στον Λαρς Φον Τρίερ αρέσει να προκαλεί είτε με τα όσα λέει είτε με όσα δείχνει στις ταινίες του. Και αν είναι όποια ένδειξη τα όσα συνέβησαν χτες το βράδυ στην παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «The House That Jack Built» στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών, η οποία και σηματοδοτεί την επιστροφή του προβοκάτορα σκηνοθέτη στην Κρουαζέτ μετά την ανακήρυξή του ως «persona non grata» πίσω στο 2011, τότε μιλάμε ίσως για μια από τις πιο προκλητικές δημιουργίες του.


matt-dillon-debuts-the-house-that-jack-built-at-cannes-festival-02

Ο Ματ Ντίλον και ο Λαρς Φον Τρίερ στην πρεμιέρα της ταινίας


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 100 άτομα αποχώρησαν από την πρεμιέρα της ταινίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Palais des Festivals. Μια γυναίκα είπε πως η ταινία «είναι αηδία» καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα. Μέχρι το τέλος αρκετοί αποχώρησαν από την αίθουσα, εμφανώς εξοργισμένοι, ενώ μάλιστα κάποιοι ανέβασαν στο twiiter το πόσο πολύ τους πείραξε η ταινία.







Καθώς έπεφταν οι τίτλοι τέλους και άναψαν τα φώτα, πάνω από την μισή αίθουσα ήταν άδεια, αλλά όσοι έμειναν χειροκροτούσαν όρθιοι τον Τρίερ και την ταινία για πάνω από 6 λεπτά. Από την πρεμιέρα όμως έλειπαν και δυο πρωταγωνιστές της ταινίας, η Ράιλι Κίου και η Ούμα Θέρμαν. Η ταινία προβλήθηκε σήμερα το πρωί στους κριτικούς και για αρκετούς η συγκεκριμένη προβολή θα αποτελέσει την όποια ένδειξη για το αν η ταινία είναι καλή ή όχι, μιας και στο παρελθόν σε αυτές τις προβολές πολλές κακές ταινίες συνοδεύονταν από γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες από το κοινό.

The-House-That-Jack-Built-new-film-picture-1


Το «The House That Jack Built» είναι η ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου - η ταινία διατρέχει δώδεκα χρόνια κι επικεντρώνεται σε πέντε φόνους-κλειδιά. Πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντίλον και η Ούμα Θέρμαν σε αυτό που θεωρείται η πιο βάρβαρη ταινία του προκλητικού Δανού δημιουργού. Χτες μάλιστα, λίγο πριν την πρεμιέρα της, κυκλοφόρησε και το πρώτο κανονικό τρέιλερ της ταινίας.





ΠΗΓΗ:flix.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ