Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2018

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.5.2018

Δέκα παραγωγές σε συνολικά 35 παραστάσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2018, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα.


Οι παραγωγές που επιλέχθηκαν για να ανέβουν στο φεστιβάλ είναι:

ΘΕΑΤΡΟ

  • ΕΞΥΠΝΑ ΜΙΚΡΑ ΨΕΜΑΤΑ, του Joe DiPietro, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργο Παρτσαλάκη κ.α, Ελλάδα

  • ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Άδωνη Φλωρίδη με τους Ανδρέα Βασιλείου, Ανδρέα Μακρή, Ηλία Ανδρέου, Πολυξένη Σάββα κ.α., Κύπρος


ΧΟΡΟΣ

  • MARTHA GRAHAM DANCE COMPANY, σε χορογραφίες Martha Graham, USA


ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ROYAL CONCERTGEBOUW ORCHESTRA AMSTERDAM, με έργα των Wagner και Mahler, Ολλανδία

  • Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, με Μαρτίνο Τιρίμο και Atsuko Kawakami, στη μνήμη Νικόλα Οικονόμου με την ευκαιρία των 25 χρόνων από το θάνατό του, Κύπρος / Ιαπωνία

  • CAPTIVATING JAZZ, με το κουαρτέτο Ioannou-Vafeas και τον διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Grant Stewart, Κύπρος / Καναδάς


ΠΑΙΔΙΚΕΣ

  • ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ, των Αδελφών Γκριμ σε διασκευή και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, Ελλάδα

  • ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ, της Ευγενίας Φακίνου, με τους Ειρήνη Ανδρονίκου, Άντονυ Παπάμιχαηλ, Ήβη Νικολαΐδου κ.α., Κύπρος


ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

  • ΗΧΩ, από τους Join the Dots, με Μαριλένα Κυριάκου, Τζωρτζίνα Τάτση κ.α., Κύπρος

  • CINE ACORDES, με το κιθαριστικό σύνολο ACORDES, Κύπρος


Φέτος υποβλήθηκαν συνολικά 92 προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίες ανά κατηγορία έχουν ως εξής: Θέατρο 23 προτάσεις, Χορός 13 προτάσεις, Όπερα 5 προτάσεις, Μουσική 31 προτάσεις, Παιδικές 9 προτάσεις, Ανοικτές στο κοινό 11 προτάσεις.

Μετά από την αξιολόγηση των προτάσεων το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, 10 παραγωγές σε 35 συνολικά παραστάσεις.



+ Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα δοθούν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης δημοσιογραφικής διάσκεψης η οποία θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ