Παγκόσμια πρεμιέρα στο Κάρλοβι Βάρι για την ταινία «Παύση»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.5.2018



H Τώνια Μισιαλή πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία μεγάλου μήκους Pause / Παύση, στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για την Κύπρια σκηνοθέτιδα, την οποία γνωρίσαμε μέσα από ταινίες μικρού μήκους [Dead End, Νανούρισμα της Πεταλούδας].

H ταινία Pause / Παύση παρουσιάστηκε προ μηνών στην Αγορά της Μπερλινάλε και πολύ πρόσφατα στο αντίστοιχο τμήμα του φεστιβάλ των Καννών. Τώρα, η ταινία έχει επιλεχθεί για το διαγωνιστικό τμήμα East of the West του φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, όπου παρουσιάζονται πρώτες ή δεύτερες ταινίες σκηνοθετών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το Κάρλοβι Βάρι είναι ένα από τα πιο παλιά κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης ενώ θεωρείται και ένα από τα σημαντικότερα.

Η ταινία

Η ταινία Pause / Παύση, αφηγείται την ιστορία της Ελπίδας [Στέλα Φυρογένη], μιας οικοκυράς παγιδευμένης σε ένα καταπιεστικό γάμο με έναν άντρα που δεν αγαπά πια. Η παρουσία ενός νεαρού στο κτήριο όπου ζει, θα ξυπνήσει τη φαντασία τους και θα βρεθεί αντιμέτωπη με άσβεστες επιθυμίες, με το σώμα της και με το χρόνο. Σύντομα η φαντασία και η πραγματικότητα δεν θα είναι διακριτές. Σαν μια παύση στη ζωή της που μοιάζει να σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα.


PAUSE feature film (2018) | Teaser from tonia.mishiali on Vimeo.

Εκτός από τη Στέλα Φυρογένη, στην ταινία συμμετέχουν ο Ανδρέας Βασιλείου, η Πόπη Αβραάμ, ο Προκόπης Αγαθοκλέους και άλλοι.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν η Τώνια Μισιαλή και η Άννα Φωτιάδου. H ταινία συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το SEE Cinema Network.

Το φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι ξεκινά στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ