Θεατρικό έργο Κυπρίων βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2018

Ένα θεατρικό έργο Κύπριων συγγραφέων απέσπασε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Διαγωνιστικού Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Το θεατρικό έργο CON, των Ανθής Ζαχαριάδου και Μάριου Νικολάου, κέρδισε το βραβείο και θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Εκτός από την Κριτική Επιτροπή, στο διαγωνιστικό φεστιβάλ συμμετείχε και το κοινό αναδεικνύοντας -με αξιακή σειρά- τα έργα «ΡΑΚΟ» του Δημήτρη Παπαδόπουλου, «Ο ΣΤΑΜΕΛΕΝΙΟΣ» του Γιώργου Μποτώνη, «ΜΕΤΑΞΙΑ» του Κώστα Λάκη, «Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ» της Στεργιάνας Τζέγκα και «ΑΛΟΓΑ» της Πέλας Σουλτάτου.

Τα πέντε πρώτα αγαπημένα θεατρικά έργα του κοινού εκδίδονται όλα μαζί σε ένα βιβλίο, από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ». Το θεατρικό έργο που επέλεξε η κριτική επιτροπή εκδίδεται μόνο του.

Τόσο το CON όσο και το πρώτο από τα αγαπημένα του κοινού έργο θα ανέβουν για τέσσερις παραστάσεις από το «Από κοινού» Θέατρο, της Ελένης Γερασιμίδου, την περίοδο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2018.

Το έργο CON

Η Ανθή Ζαχαριάδου και ο Μάριος Νικολάου συνυπογράφουν το θεατρικό έργο CON, το οποίο στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπουγιούρη.

Η σύνοψη: Ο Γιόχαν Γλύξμπουργκ προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου της Κωνολάνδης, έχοντας προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών του κράτους. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία του εγκεφάλου, η οποία του προκαλεί παράδοξες συμπεριφορές και πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Η Ανθή Ζαχαριάδου έχει ήδη παρουσιάσει δείγματα γραφής μέσα από τα έργα «bacon\freud», «CaterinaLast Queen of Cyprus» και «Eleonora of Cyprus» που ανέβασε η Alpha Square. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ