Οι 21 ταινίες που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.8.2019

Λιγότερο Χόλιγουντ και περισσότερες καλλιτεχνικές αναζητήσεις προσφέρει το φετινό 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, από τις πιο ιστορικές φεστιβαλικές διοργανώσεις που τιμούν την 7η Τέχνη.


Το Φεστιβάλ της Βενετίας περιλαμβάνει στο διαγωνιστικό τμήμα του συνολικά 21 ταινίες προερχόμενες από κάθε γωνιά του κόσμου και οι οποίες επιδιώκουν τα μεγάλα βραβεία της διεθνούς διοργάνωσης. Από το κόκκινο χαλί του Λίντο θα περάσουν διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες που αντίστοιχα κρατούν ρόλους ή σκηνοθετούν μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Αρχή με «Αλήθεια»

Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός και Ίθαν Χοκ συμπρωταγωνιστούν στην ταινία του Χιροκάζου Κόρε – Έντα The Truth, που θα ανοίξει τη φετινή διοργάνωση στις 28 Αυγούστου.

Τον Χρυσό Λέοντα διεκδικεί, επίσης, η νέα ταινία του Ρόι Άντερσον «About Endlessness», από τις πολυαναμενόμενες στη φετινή διοργάνωση. Ο Άντερσον κατέχει ήδη έναν Χρυσό Λέοντα για την ταινία «Ένα Περιστέρι Έκατσε σε ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή Του».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Άνταμ Ντράιβερ συμμετέχουν στην ταινία του Νόα Μπόμπακ Marriage Story με θέμα το διαζύγιο ενός σκηνοθέτη θεάτρου και της ηθοποιού συζύγου του.

Ο Ατόμ Εγκογιάν θα βρεθεί στη Βενετία με την ταινία Guest of Honour, ο Τζέιμς Γκρέι με το Ad Astrα και πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, ο Τιάγκο Γκουέδες με το A Herdade, ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν με το Gloria Mundi και ο Πάμπλο Λαρέν με την πρώτη ισπανόφωνή του ταινία, «Εμα». Ο Λου Γε θα δείξει την ταινία του Saturday Fiction και o Πιέτρο Μαρτσέλο, γνωστός ντοκιμαντερίστας, την δεύτερή του ταινία μυθοπλασίας Martin Eden. Ο Φράνκο Μαρέσκο θα διεκδικήσει ένα βραβείο με τo ντοκιμαντέρ The Mafia is no longer what It used to be. Από τον Μάριο Μαρτόνε θα δούμε το The Mayor of Rione Sanita και από τον Τοντ Φίλιπς τον Joker, που ενσαρκώνει ο Χοακίν Φίνιξ. Τέλος, ο Γιονφάν παρουσιάζει την ταινία κινουμένων σχεδίων No. 7 Cherry Lane.

Δύο ταινίες από γυναίκες και πέντε από... βιβλία

 Από τις 21 ταινίες, μόλις δύο είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες: οι ταινίες The Perfect Candidate της Χάιφα Αλ-Μανσούρ και Babyteeth της Σάνον Μέρφι διεκδικούν, πάντως, επάξια τον Χρυσό Λέοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία της Αλ-Μανσούρ αποτελεί την πρώτη επιχορηγημένη ταινία από τη νεοσύστατη κινηματογραφική επιτροπή της Σουηδικής Αραβίας.

Σε λογοτεχνικά βιβλία ή διερευνητικές εκδόσεις βασίζονται πέντε ταινίες του διαγωνιστικού: Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Ολιβιέ Ασάγιας, Wasp Network, που αποτελεί μεταφορά του λογοτεχνικού έργου The Last Soldiers of the Cold War.

Ο Σίρο Γκέρα θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία, Waiting for the Barbarians, μια διασκευή του βιβλίου «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» του Νομπελίστα Τζον Μάξγουελ Κούτσι.

Ο Βάκλαβ Μαρχούλ θα παρουσιάσει το The Painted Bird, ένα ακόμη φιλμ βασισμένο σε βιβλίο, όπως και το J’ accuse, του Ρομάν Πολάνσκι αλλά και το The Laundromat, του Στίβεν Σόντερμπεργκ, για τα Panama Papers, με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ και τον Γκάρι Όλντμαν.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ