Συνέδριο για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά στις Βρυξέλλες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.6.2018

Η σημασία της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η ανάγκη προστασίας των Ευρωπαίων καλλιτεχνών απέναντι στις προκλήσεις της εποχής βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου υψηλού επιπέδου που διοργάνωσε την Τρίτη 26 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Τη διαδρομή της Ευρώπης από την Αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη του μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό περιέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι ανοίγοντας την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή των Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Α. Ταγιάνι αναφέρθηκε στα οκτώ εκατομμύρια Ευρωπαίων που εργάζονται στον πολιτισμό, τονίζοντας την ανάγκη της προστασίας τους απέναντι στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Επίσης, σημείωσε πως ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός αποτελεί πυλώνα της οικονομίας της ΕΕ, μέσα από τον τουρισμό και τις εξαγωγές, προβλέποντας ότι η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι η πολιτιστική κληρονομιά συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των «ρωγμών» που έχει υποστεί η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς επιτρέπει να «γνωρίσουν καλύτερα» οι μεν τους δε.

«Η Ευρώπη είναι φτιαγμένη από όλη αυτήν την ποικιλία. Είναι κάτι παραπάνω από ενιαία αγορά και κοινό νόμισμα. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι η καθημερινή συνεργασία των δυνάμεων όλων των Ευρωπαίων, είναι η μουσική, είναι το πρόγραμμα Erasmus+», επισήμανε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στο έργο της Επιτροπής για τη στήριξη του κλάδου των καλλιτεχνών και της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ