Ανοικτή πρόσκληση: προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 4.7.2018

Ο Σ.Ι.Μ.Α.Ε  προκηρύσσει ανοικτό καλλιτεχνικό διαγωνισμό για να τιμήσει τους μαθητές και μαθήτριες της «Μάχης της Σεβερείου Βιβλιοθήκης» για τη συμβολή τους στον Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. (επισυνάπτεται σκεπτικό )


Το μνημείο θα είναι μόνιμα εγκατεστημένο σε χώρο που ευρίσκεται παραπλεύρως της κύριας εισόδου της Σεβερείου Βιβλιοθήκης εντός του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Στον διαγωνισμό θα δοθούν τρία βραβεία:

Πρώτο βραβείο, θα παραχωρηθεί αμοιβή του ποσού των €5.000 + €35.000 για την εκτέλεση του έργου

Δεύτερο βραβείο, θα παραχωρηθεί αμοιβή ποσού των € 3.000

Τρίτο βραβείο, θα παραχωρηθεί αμοιβή €2000

Τα έργα θα κρίνει πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή.

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα πρέπει να παραδώσουν το σκεπτικό της πρότασής τους μαζί με μακέτα του έργου, ανώνυμα. Στη θέση του ονόματος θα βάζουν ένα δικό τους κωδικό αριθμό ο οποίος θα αναγράφεται και στη μακέτα. Ο ίδιος κωδικός θα μπει και σε ένα άλλο μικρότερο φάκελο ο οποίος θα εσωκλείεται το όνομά του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε όλα τα στοιχεία του καλλιτέχνη να παραδίδονται κλειστά και σφραγισμένα στο φάκελο.

Οι καλλιτεχνικές προτάσεις θα πρέπει να παραδίδονται μαζί με την μακέτα και τον μικρότερο φάκελο στο γραφείο του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.) μέχρι την ημερομηνία 30 Αυγούστου.   Παρακαλούμε όπως  προσκομιστούν οι απαραίτητες μελέτες με την πρόταση (όπου χρειάζεται )έτσι ώστε να βεβαιώνεται ότι το έργο είναι υλοποιήσιμο

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σ.Ι.Μ.Α.Ε. τηλ:30522001/2/3/ ή στο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.) στο τηλ. 22466426 (Δ, Τετ, Παρ 10.00π.μ.-02.00μ.μ., Τρ. Πεμ 02.00μ.μ.-06.00μ.μ.)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ