4ο Φεστιβάλ Αφήγησης από το Τεχνοδρόμιο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.8.2019

Με τίτλο «Όποια μέρα δεν γελάμε...» πραγματοποιείται την 1η Σεπτεμβρίου 2019 το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης από το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, στη Λεμεσό.


Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Μουσείο 'Το Πλουμιστό Ψωμί'. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα ευτράπελα παραμύθια και οι κωμικές ιστορίες.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στην έναρξή της εισήγηση από τον φιλόλογο, φιλόσοφο και συγγραφέα Τίτο Χριστοδούλου και συζήτηση με θέμα τη σημασία του αστείου και του γέλωτα στη φιλοσοφία, βασισμένη στα βιβλία του «Αστείον είναι…» και «Ακρεμώνες».

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος με αφηγήσεις εύθυμων ιστοριών από τους Δωρίτα Βοσκαρίδου, Πάμπο Βοσκαρίδη, Σταυρίνο Κυριάκου, Ρέα Μαύρου, Σταύρο Παυλίκα, Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Δήμητρα Ραπόζα, Ελένη Σοφοκλέους, Σκεύη Τσιάκκα και Ζωή Χατζηβασιλείου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει η Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της για το φετινό θέμα, «οι εύθυμες, οι κωμικές, οι ευτράπελες ιστορίες του λαού μας, αυτές που πηγάζουν τόσο από τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης, αλλά και αυτές που βασισμένες σε αυτή την ανεξάντλητη πηγή συναποτελούν σήμερα τη σύγχρονη γραμματεία και λογοτεχνία, έχουν μια αξία ανυπέρβλητη που συχνά δεν της αποδίδεται η πρέπουσα σημασία. Είναι αυτές οι ιστορίες που δείχνουν τη θυμοσοφία του λαού, την ευστροφία και το ετοιμόλογο, τη στωικότητα του αλλά και πως η απλότητα, η αφέλεια, η τεμπελιά, η απληστία, η κουταμάρα και η πονηριά ακόμα, μπορούν μέσα από τη ρεαλιστική αμεσότητα, που συχνά αποκαλύπτει και τις λιγότερο όμορφες πλευρές της ζωής, να αποτελέσουν μια ευκαιρία πέρα από την ευθυμία να μελετήσει κανείς κοινωνιολογικά την ανθρώπινη φύση. Αν μη τι άλλο ας θυμόμαστε πως, «όποια μέρα δεν γελάμε, τηνε χάνουμε απ’ τη ζήση»!

+ 1η Σεπτεμβρίου από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί [Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λεμεσός], στη Λεμεσό. Εισιτήρια προς 3 ευρώ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα, διάρκεια κάθε αφήγησης και σε ποιες ηλικίες απευθύνονται οι ιστορίες, στη σελίδα www.technodromio.org και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook. Κρατήσεις και πληροφορίες: τηλ. 99526772

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σχέδιο στην αφίσα του φεστιβάλ, λεπτομέρεια από έργο της ζωγράφου Μαρίας Χατζηττοφή.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ