Αυλαία με «Αλήθεια» για το Φεστιβάλ Βενετίας 2019

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.8.2019
epa07799312 (L-R) Ludivine Sagnier, Juliette Binoche, Kore-eda Hirokazu, Catherine Deneuve, Clementine Grenier and Manon Clavel pose at a photocall for 'La Verite' (The Truth) at 76th annual Venice International Film Festival, in Venice, Italy, 28 August 2019. The movie is presented in the official competition 'Venezia 76' at the festival running from 28 August to 07 September. EPA/CLAUDIO ONORATI

Σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου σηκώνει αυλαία η 76η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με την ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα La Verite (H αλήθεια).


Συντελεστές της ταινίας βρέθηκαν στη Βενετία, ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης της αλλά και οι πρωταγωνίστριες Ζιλιέτ Μπινός και Κατρίν Ντενέβ.

H ταινία είναι τοποθετημένη στο Παρίσι και αποτελεί την πρώτη του Κόρε-Έντα εκτός Ιαπωνίας. Ακολουθεί, δε, τη βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών ταινία του ιδίου, Shoplifters (Κλέφτες καταστημάτων).

Διαβάστε ακόμη: Οι 21 ταινίες που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα του 76ου Φεστιβάλ της Βενετίας

Ο επικεφαλής του Φεστιβάλ της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, χαρακτήρισε την ταινία «μια ποιητική αντανάκλαση της σχέσης μητέρας - κόρης» που αναδεικνύει το «περίπλοκο επάγγελμα της υποκριτικής».

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ της Βενετίας τιμά τον Κώστα Γαβρά

Οι κυρίες (από αριστερά) Λουντιβίν Σανιέρ, Ζιλιέτ Μπινός, Κατρίν Ντενέβ, Κλεμεντίν Γκρενιέρ και Μανόν Κλαβέλ πόζαραν μαζί με τον σκηνοθέτη τους στο πρώτο photocall της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ της Βενετίας, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας τους που θα σηκώσει και την αυλαία του φεστιβάλ. Η ταινία διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα μαζί με άλλες 20 ταινίες που θα προβληθούν στη διάρκεια της διοργάνωσης, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2019.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©EPA/CLAUDIO ONORATI

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ