Η νέα ταινία του Λάνθιμου στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.9.2019

Το «Nimic» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντίλον και η Δάφνη Πατακιά, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ντιέγκο Γκαρσία. Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια της ενότητας Greek New Wave Cinema στο παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 23.00 στην Πλατεία Ηρώων.


Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινίκ Λιούνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ οι εταιρίες παραγωγής του φιλμ η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5, οι οποίες ειδικεύονται σε διαφημιστικά, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ.

Η ταινία έλαβε μέρος στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο τον Αύγουστο. Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, γράφεται για την ταινία:

«Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του. Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπκότητές τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ' ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη...»


Nimic, 12'


Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος / Yorgos Lanthimos


2019 Γερμανία, ΗΠΑ, ΗΒ


Μυθοπλασία


Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος, David Kolbusz / Efthimis Filippou, Yorgos Lanthimos, David Kolbusz
Φωτογραφία: Diego Garcia
Μοντάζ: Dominic Leung, Γιώργος Μαυροψαρίδης / Dominic Leung, Yorgos Mavropsaridis
Σχεδιασμός Ήχου: Johnnie Burn
Σχεδιασμός Παραγωγής: Daniela Schneider
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Jennifer Johnson
Ηθοποιοί: Matt Dillon, Daphne Patakia, Susan Elle, Sara Lee, Eugena Lee, Rowan Kay, Lizzy Ceniceros, Florencia Mariotti, Jeffrey Raines
Παραγωγή: Adam Saward, Rekorder, Superprime, Merman, Droga5
e-mail:


Ο Γιώργος Λάνθιμος γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η δεύτερη ταινία του, Κυνόδοντας, απέσπασε το Βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο 62ο Φεστιβάλ Καννών και προτάθηκε για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ο Αστακός απέσπασε Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών και προτάθηκε για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού απέσπασε Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, ενώ Η Ευνοούμενη προτάθηκε για δέκα βραβεία Όσκαρ το 2019.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ