Οι προβολές των τριών φιναλίστ του Βραβείου LUX

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.10.2018

Για το 2018 οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών του Βραβείου LUX του ΕΚ θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.


Η λίστα των υποψηφίων ταινιών για το βραβείο Lux ανακοινώθηκε στις 24 Ιουλίου στη Ρώμη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι στη συνέντευξη Τύπου Giornate degli autori. Οι τρεις φιναλίστ για το 12ο ετήσιο βραβείο κινηματογράφου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι:

The Other Side of Everything (Druga strana svega) <https://luxprize.eu/news/focus-other-side-everything>  από την Σερβίδα σκηνοθέτιδα Mila Turajlić:

Ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο αντιμετωπίζει την ιστορία ολόκληρης της χώρας και της κοινωνίας στον αγώνα κατά του εθνικισμού και τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Το χρονικό μιας οικογένειας στη Σερβία μετατρέπεται σε ένα πορτραίτο ενός ακτιβιστή σε περιόδους μεγάλης αναταραχής, αμφισβητώντας την ευθύνη κάθε γενιάς να αγωνιστεί για το μέλλον της.

Woman at War (Kona fer í stríð) <http://cineuropa.org/film/351981/>  από τον Ισλανδό σκηνοθέτη Benedikt Erlingsson:

Ένα χαρούμενο, εφευρετικό, ενεργητικό και φεμινιστικό έπος μιας γυναίκας που είναι δασκάλα μουσικής και ζει μια διπλή ζωή ως παθιασμένη περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Καθώς αρχίζει να σχεδιάζει την τολμηρή της επιχείρηση, διαπιστώνει ότι η αίτησή της να υιοθετήσει ένα παιδί έχει τελικά γίνει αποδεκτή και υπάρχει ένα μικρό κορίτσι που την περιμένει στην Ουκρανία.

Styx <https://luxprize.eu/news/focus-styx>  από τον Αυστραλό σκηνοθέτη Wolfgang Fischer:

Mοιάζει αρχικά να είναι ένα ντοκιμαντέρ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αριστοτεχνική αλληγορία για το προσφυγικό. Η πρωταγωνίστρια ξεκινάει τις διακοπές των ονείρων της, ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι στον Ατλαντικό. Μετά, όμως από μια καταιγίδα, βρίσκεται κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο σκάφος γεμάτο με ανθρώπους που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια. Η ακτοφυλακή στέλνει οδηγίες μέσω ραδιοφώνου για να παραμείνει μακριά, επειδή το σκάφος δεν είναι εξοπλισμένο για να βοηθήσει. Μπορεί όμως να ταξιδέψει ελεύθερα ενώ άλλοι πνίγονται;

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:

Λευκωσία - ΠΑΝΘΕΟΝ

  • “Styx”- Τρίτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 21:00




  • “The Other Side of Everything” - Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00




  • “Woman at War” - Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 21:00


Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα γίνει και ταυτόχρονη προβολή με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ταινίας Styx στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις προβολές.

Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη μέλη και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 14 Νοεμβρίου 2018 στο Στρασβούργο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ