Διαμαρτυρία στην Ακρόπολη από εργαζόμενους στον Πολιτισμό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.10.2018

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, προχώρησαν το πρωί της 11ης Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ.


«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτηρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία ζητεί άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».

Το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου,  η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Στρατής συναντήθηκαν στον χώρο της Ακρόπολης με εκπροσώπους των εργαζομένων, τους διαβεβαίωσαν ότι δεν παραχωρούνται στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι κι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 18.00 στο ΥΠΠΟΑ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ