Στο Υπουργικό η πρόταση για Κυπριακή Βιβλιοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.11.2019

Στον φυτεμένο με γρασίδι χώρο πίσω από το κτίσμα που σήμερα στεγάζει μέρος του Υπουργείου Εσωτερικών, αναμένεται να ανεγερθεί η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, εάν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο σχετική πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διάθεση κρατικής γης.


Η εξ υπουργών Επιτροπή -την οποία αποτελούν οι υπουργοί Εσωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών και Γεωργίας- αποφάσισε σε συνεδρίασή της στις 25 Οκτωβρίου να εκχωρήσει το εν λόγω τεμάχιο, που εφάπτεται της λεωφόρου Βύρωνος, για την ανέγερση της πολυπόθητης Κυπριακής Βιβλιοθήκης.

  • Διαβάστε ακόμη: Τριάντα χρόνια και βάλε μετρά το παραμύθι της νέας Κρατικής Βιβλιοθήκης


Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, η πρόταση θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση μέχρι το τέλος του μήνα.

«Μόλις δοθεί το 'ναι', είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», δήλωσε στο «Π» ο υπεύθυνος του Κλάδου Βιβλιοθηκών στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Δημήτρης Νικολάου. Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς για την ανέγερση της Βιβλιοθήκης προβλέπεται κτήριο με εμβαδόν 5000 τ.μ., με δύο υπόγεια και τέσσερις ορόφους.

Στο Υπουργείο, πάντως, όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι μεν αλλά συγκρατημένα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που «ανάβει το πράσινο φως» για τη Βιβλιοθήκη, για να... σβήσει και να προσγειώσει τις ελπίδες όσων επιθυμούν μια Κρατική Βιβλιοθήκη για τη χώρα μας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ