Scenofest 2008-2018: έκθεση σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.10.2018

Ένα πανόραμα της σύγχρονης σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού φωτισμού και ήχου θα παρουσιασθεί στην Παγκύπρια έκθεση Scenofest 2008-2018 την οποία διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου από τις 17 μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα στη Λευκωσία.


Στην Scenofest 2008-2018 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά δημιουργίες δεκάδων, εκ των σημαντικότερων, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, σχεδιαστών φωτισμού και ήχου οι οποίοι άφησαν τo στίγμα τους στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου τα τελευταία δέκα χρόνια με έργα που «έντυσαν» παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, του ελεύθερου θεάτρου, ανεξάρτητων ομάδων στην Κύπρο αλλά και ομάδων του εξωτερικού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης την
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στις 7:30 το βράδυ.

Τα εκθέματα της Scenofest 2008-2018 αποτελούν επιλεγμένες δημιουργίες σχεδίων, μακετών, σκηνικών, κοστουμιών, φωτογραφιών από παραστάσεις κλπ.

Στη διάρκεια της Scenofest 2008-2018 θα γίνει αναδρομική παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου των σκηνογράφων ‘Aντη Παρτζίλη και Κώστα Καυκαρίδη.
 
Η δράση του ΚΚΣΑΤΘ

Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου
είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2007.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (OISTAT), διοικείται από επταμελές εκλεγμένο συμβούλιο και είναι δικοινοτικό .
Στο ενεργητικό του έχει μια πλειάδα εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων, εκθέσεων κλπ ενώ έχει εκπροσωπήσει τη Κύπρο σε πολλές διεθνείς εκθέσεις της OISTAT .

Βασικοί στόχοι του κέντρου είναι η προώθηση συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο μεταξύ των επαγγελματιών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών .

Όπως προαναφέρεται, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 17 Οκτωβρίου, στις 7:30 το βράδυ στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα, κοντά στην Πύλη Πάφου, στη Λευκωσία.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι: 10.00 μέχρι 13.00 και 17.00 μέχρι 20.00.
Υποστηρικτές είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και η Eventpro.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ