Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης

Σταυρίνος Κυριάκου Δημοσιεύθηκε 22.10.2018

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης  με θέμα  «Ο σχεδιασμός δίκαιων θεμελίων για την Ανοιχτή γνώση»


Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως το Εθνικό Γραφείο Ανοικτής Πρόσβασης του ευρωπαϊκού προγράμματος OpenAIRE συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2018, με δράσεις που αφορούν τους νέους ερευνητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και το ευρύτερο κοινό.
H Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται ετησίως και το οποίο δίνει την ευκαιρία στη διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα να ενημερωθεί για τα οφέλη και για τις τελευταίες εξελίξεις της Ανοικτής Πρόσβασης στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά δεδομένα. Πρόκειται για μια ετήσια επιστημονική επικοινωνιακή  εκδήλωση με επίκεντρο την ανοικτή πρόσβαση και τα συναφή θέματα. Λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου σε ένα πλήθος από τοποθεσίες ταυτόχρονα εντός και εκτός διαδικτύου.

Στo πλαίσιo της φετινής Διεθνούς Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης, 22-26 Οκτωβρίου 2018, με θέμα, «Ο σχεδιασμός δίκαιων θεμελίων για την Ανοιχτή γνώση», τα ευρωπαϊκά προγράμματα OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe) και FOSTER (Facilitate Open Science Training for European Research), στα οποία η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου μετείχε ως εταίρος, θα παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό και διοργανώνουν μια σειρά από διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια (webinars) σε μια ποικιλία θεμάτων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Όλα τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι προσιτά χωρίς εγγραφή. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι αν επιθυμούν  να υποβάλουν ερωτήσεις εκ των προτέρων, να λάβουν υπενθυμίσεις ή να παραμείνουν ενημερωμένοι στη συνέχεια, θα πρέπει να προβουν σε σχετική εγγραφή.

Στις πιο κάτω ιστοσελίδες το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια και να δηλώσει συμμετοχή:

www.fosteropenscience.eu/event/openaire-and-foster-series-webinars-and-tutorials

www.openaire.eu/open-access-week-2018

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους εκπροσώπους του Εθνικού Γραφείου Ανοικτής Πρόσβασης του OpenAIRE στην Κύπρο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: marti.zafiro@ucy.ac.cyioannou.anastasia@ucy.ac.cykoukounidou.v@ucy.ac.cy  ή στο τηλ.: 22893432

Πληροφορίες:
www.openaccessweek.org/profiles/blogs/theme-of-2018-international-open-access-week-to-be-designing-equi

www.openaccess.gr/el/oa-about

www.openaire.eu/

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ