Παράρτημα του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.12.2019
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς επισκέφτηκε ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, από όπου εξήγγειλε απόφαση για συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη, ώστε να δημιουργηθεί παράρτημα του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ στον Αγιο Ιωάννη.


Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κ. Χαμπιαούρης εξήγγειλε την εν λόγω απόφαση με το σκεπτικό ότι θα αξιοποιηθούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του παλαιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, στους χώρους του σχολείου θα ιδρυθούν εργαστήρια, μικρός αριθμός καλλιτεχνικών εστιών και χώρος εκθέσεων, υπό την εποπτεία του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Στόχος είναι η στέγαση καλλιτεχνικών residencies (για καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Κύπρο) και η διεξαγωγή σεμιναρίων-εργαστηρίων για τους φοιτητές του Τμήματος (και της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, γενικότερα).

Αναμένεται ότι η υλοποίηση της απόφασης θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία και αυτή εντάσσεται στην Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Η εξαγγελία έγινε στην παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Ιωακείμ, του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ανδρέα Αναγιωτού και της Συντονίστριας του Τμήματος Καλών Τεχνών Κλίτσας Αντωνίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ