Διεθνής Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας 2018

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.11.2018

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας  και Πολιτισμού, συνεχίζοντας την πολιτιστική και καλλιτεχνική της δραστηριότητα,  οργάνωσε και φέτος τον  νέο Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας 2018.


Στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό, που έληξε στις 20 Μαΐου 2018, έλαβαν μέρος 597 καλλιτέχνες φωτογράφοι, από 47 χώρες με συμμετοχή 6375 φωτογραφίες.

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία λαμβανομένου υπόψη ότι άλλα σαλόνια, μεγάλων χωρών, στην ίδια κατηγορία, είχαν μεταξύ 250 – 300 συμμετοχών.

Από τις πληροφορίες αυτές γίνεται φανερό πόσο σημαντική είναι η δραστηριότητα αυτή της ΦΕΚ.

Με τον πιο απλό τρόπο προβάλλεται η Κύπρος μας, ο πολιτισμός της, και προωθείται ο τουρισμός μας.

Η κρίση άρχισε την Παρασκευή 1η  Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Αξίζει να αναφέρουμε πως  οι κριτές που ανέλαβαν  το δύσκολο έργο της κρίσης ήταν τρεις Κύπριοι και δύο Διεθνείς.

Ο Γάλλος Eric Causse, EFIAP/b, GPU Crown 2 HON.FICS, ο Γιώργος Μπαλαδάκης, EFIAP/s, GPU Hermes,GPU CR3,GPU VIP1, EHPS/g, από τα Χανιά Κρήτης, και οι Κύπριοι Ανδρέας Λ. Ανδρέου, EFIAP/d2, HonEFIAP, PISF, RISF9, GPU-VIP4, GPU-CR4, ICS/Safiiri, Νασσίμ Ελούτ EFIAP/b, RISF3, FISF, FICS, HonFICS, και Άγις Ταραμίδης EFIAP/g. Αναπληρωτής ο Μιχαλάκης Μακρής EFIAP/s.

«Εμείς στη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, δουλεύοντας  πάντοτε εθελοντικά επιδιώκουμε, την πρόοδο, καλλιέργεια και προβολή της φωτογραφικής τέχνης και συνάμα, την προβολή και αναγνώριση της Κύπρου μας. Οι προσπάθειες μας αυτές έχουν εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που μας απένειμαν  τα εύσημα σε σχετικές εκδηλώσεις.»

Η εκδήλωση για την έκθεση των βραβευμένων και τη προβολή μεγάλου αριθμού επιλεγμένων φωτογραφιών,  θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στις 7:30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κύριος Παύλος Παρασκευάς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με  την απονομή των βραβείων στους Κύπριους καλλιτέχνες φωτογράφους.



Sergey Anisimov, Russian Federation/ FIAP-Gold

Josef Palfrader, Austria, ISF-Gold

Maro Karava-Kyprianou, Cyprus, GPU-Gold





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ