Προκηρύχθηκαν οι υποψηφιότητες για Ιδρυτικά Μέλη της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.11.2018

Η Ιδρυτική Επιτροπή της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών προκήρυξε, την υποβολή υποψηφιοτήτων για την  εκλογή των δώδεκα (12) Ιδρυτικών Μελών της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών,  τέσσερα (4) Μέλη για κάθε Τάξη.

 
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου του 2017,  οι Τάξεις είναι: των Θετικών Επιστημών (Α΄ Τάξη) που περιλαμβάνει τη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά, τις βιολογικές επιστήμες, τις γεωλογικές και περιβαλλοντικές επιστήμες, τις ιατρικές επιστήμες και άλλες συναφείς εφαρμοσμένες επιστήμες των Γραμμάτων και των Τεχνών (Β΄ Τάξη) που περιλαμβάνει τη φιλολογία, τη λογοτεχνία, την ιστορία, την αρχαιολογία, τη λαογραφία, την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες και τις εν γένει ανθρωπιστικές επιστήμες των Ηθικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Γ΄ Τάξη) που περιλαμβάνει τη θεολογία, τη φιλοσοφία, τη νομική, τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και άλλες συναφείς επιστήμες.

Κριτήρια

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να είναι πολίτες της Δημοκρατίας, μόνιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας, που έχουν διακριθεί με σπουδαία έργα και ύψιστης καθόλα προσφοράς και αναγνώρισης σε έναν ή περισσότερους από τους κλάδους, τους οποίους περιλαμβάνει η κάθε Τάξη.

Τα Ιδρυτικά Μέλη θα αποτελέσουν τα πρώτα Τακτικά Μέλη της Ακαδημίας.

Σε μεταγενέστερο  στάδιο θα εκλεγούν και άλλα Τακτικά Μέλη ούτως ώστε ο μέγιστος αριθμός των Τακτικών Μελών να ανέλθει σταδιακά στους 36 (12 ανά Τάξη).

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται, εντός εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης (από 14/11/2018 μέχρι 12/1/2019), να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Ιδρυτικού Μέλους της Ακαδημίας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@academyofcyprus.cy συνοδεύοντάς την με τα  απαιτούμενα στοιχεία/έγγραφα.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ