Καταγγελίες Χρ. Ορφανίδη για ψηφιδωτό στη Λάρνακα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.11.2018

Γράφει ο Βάσος Βάσου


Απίστευτο κι όμως κυπριακό...Μάταια περιμένουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της οδού Αγίου Νεοφύτου στη Λάρνακα να αναδειχθεί το σπάνιο ψηφιδωτό που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή, το οποίο ανακαλύφθηκε στο υπέδαφος της γειτονιάς τους. Η ανάδειξη του ψηφιδωτού είναι αναγκαία, προκειμένου να επαναρχίσουν τα έργα για το αποχετευτικό και να ξανανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος που περνά μπροστά από τα σπίτια τους.

akatoikiti k (2)


Έχασαν τον φάκελο...

Ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λ/κας Χρίστος Ορφανίδης κατήγγειλε στην εφημερίδα μας ότι ο φάκελος που αφορούσε την αίτηση απαλλοτρίωσης της ακατοίκητης κατοικίας, κάτω από την οποία βρίσκεται θαμμένο ένα μεγάλο μέρος του σπουδαίου αυτού ψηφιδωτού, απωλέσθη στο Κτηματολόγιο, γι’ αυτό και η σχετική διαδικασία ενάμιση χρόνο τώρα καθυστερεί και δεν προχωρεί…

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο οποίος ενέγραψε το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά την πρόσφατη συζήτηση του θέματος εκπρόσωπος του Κτηματολογίου Λάρνακας είχε δηλώσει επί λέξει πως «λόγω φόρτου εργασίας» δεν προχώρησε ακόμα η απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης κατοικίας, όπως είναι οι υποδείξεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων, με σκοπό να αναδειχθεί ολόκληρο το ψηφιδωτό και να συνεχιστούν οι εργασίες του αποχετευτικού. «Μόλις προχθές ενημερώθηκα ότι ο πραγματικός λόγος που δεν προχώρησε το Κτηματολόγιο με τη διαδικασία απαλλοτρίωσης ήταν επειδή απώλεσαν τον φάκελο της υπόθεσης. Δυστυχώς δεν είχαν το θάρρος να πουν την αλήθεια στη Βουλή και επικαλέστηκαν δικαιολογίες που δεν ευσταθούν», ανέφερε ο κ. Ορφανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύπαθη οδός Αγίου Νεοφύτου παραμένει κλειστή από... το 2013 εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στα έργα του αποχετευτικού, ενώ το ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Η εφημερίδα μας προσπάθησε χθες να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του Κτηματολογίου Ανδρέα Σωκράτους, προκειμένου να έχουμε και τη θέση του Κτηματολογίου γύρω από τις σοβαρές καταγγελίες του βουλευτή Λάρνακας, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ