Γεύση από Emmy Awards στην Κύπρο

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 16.1.2020
NORTH HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JULY 16: A general view of the atmosphere during the 71st Emmy Awards Nominations Announcement at Saban Media Center on July 16, 2019 in North Hollywood, California. (Photo by Tommaso Boddi/WireImage)

Γνωριμίες και καλό μάρκετινγκ. Αυτά είναι τα δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να προσελκύσει επενδυτές του Χόλιγουντ στην Κύπρο. Γιατί, όλοι ξέρουμε πως έχουμε ήλιο και θάλασσα και ο τόπος μας θυμίζει κινηματογραφική ταινία, αλλά το... ειδυλλιακό αυτό τοπίο ξεχνάμε πως το συναντάς και στη Μάλτα, στην Τουρκία, στην Ιταλία. Και μάλιστα σε χώρες οι οποίες έχουν και το προσωπικό και τον εξοπλισμό, αλλά και την εμπειρία, ώστε να γίνουν πιο εύκολα οι χολιγουντιανές παραγωγές.


Εκείνο που φαίνεται πως μας έλειπε ήταν οι καλές γνωριμίες και επαφές για να φέρουμε το Χόλιγουντ στον τόπο μας. Και το πρώτο ουσιαστικό βήμα γίνεται μέσω των επαφών που έχει ο Γιώργος Ξιναρής, διευθύνων σύμβουλος της Mesimvria (η εταιρεία που διαχειρίζεται τα κανάλια MoviesBest, Cablenet και Greek Cinema), o οποίος είναι χρόνια στο τηλεοπτικό παζάρι (εκ των ιδρυτών της LTV). Έτσι, κατάφερε να φέρει δύο ημιτελικούς των Emmys στην Κύπρο, αφού πρώτα εκλέγηκε μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (International Academy of Television Arts & Sciences), που ιδρύθηκε το 1969 στη Νέα Υόρκη και διοργανώνει, μεταξύ άλλων, τα ετήσια Διεθνή Βραβεία Emmy.

Οι ημιτελικοί έχουν καθοριστική σημασία για την ανάδειξη των νικητών των βραβείων, καθώς κατά τη διεξαγωγή τους επιλέγονται οι υποψηφιότητες οι οποίες θα διεκδικήσουν την πολυπόθητη διάκριση.

Μπορεί εξάλλου να τους «λείπει» η τηλεοπτική κάλυψή τους, αλλά εκτιμάται πως η διεξαγωγή τους και στην Κύπρο- αφού ημιτελικοί γίνονται και σε άλλες χώρες- θα αποτελέσουν μια σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας να αποκτήσει νέες επαφές με παραγωγούς.

«Οι ημιτελικοί αποτελούν μοναδική ευκαιρία δικτύωσης κρατικών οργανισμών, Κύπριων επιχειρηματιών, αλλά και ηθοποιών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, με παράγοντες από τη διεθνή βιομηχανία παραγωγών σειρών και ταινιών», ανέφερε ο κ. Ξιναρής.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ