Απολογισμός έργου για το Εργαστήρι Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΤΕΠΑΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.2.2020

Σε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε προέβη το Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσιάζοντας τις δράσεις και το ερευνητικό του έργο στους τομείς της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Εργαστήριο, υπό την διεύθυνση του Δρα Μαρίνου Ιωαννίδη, έχει τοποθετήσει επάξια την Κύπρο στην κορωνίδα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού κατέχει, από το 2018, δυο σημαντικές έδρες, μοναδικές σε παγκόσμιο επίπεδο: την Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά (UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage) και την Έδρα του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Χώρου (EU-ERA Chair on Digital Cultural Heritage), σε αναγνώριση του έργου που επιτελεί.

Όπως αναφέρεται, η αναγνώριση του παγκόσμιου ρόλου του Εργαστηρίου επιβεβαιώνει όχι μόνο την αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη συστηματική, μεθοδική, πρωτοπόρα και καινοτόμα εργασία του, όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας την Κύπρο, παγκόσμιο κέντρο εξελίξεων στο χώρο της επιστήμης, της καινοτομίας, της έρευνας και της διαμόρφωσης της παγκόσμιας πολιτικής στη διαχείριση και διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου.

«Η έντονη ερευνητική, εκπαιδευτική και κοινωνική του δραστηριότητα, αλλά και η δυναμική του εμπλοκή σε συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια, διεθνείς συνεργασίες, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα, βραβεύσεις κατά το 2019, αντανακλούν την ενεργή του εμπλοκή σε όλα τα επίπεδα της καινοτομίας, έρευνας, παιδείας, χάραξης πολιτικής και ανάπτυξης στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των αποτελεσμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ