Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Εθνολογικό Μουσείο στη Βουλή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.2.2020

Στην απουσία εκπροσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, αναβλήθηκε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το Εθνολογικό Μουσείο (Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου).


Το θέμα ενέγραψαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τόσο οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, Αντρέας Φακοντής, Κώστας Κώστα και Χριστάκης Τζιοβάνης όσο και ο Δημήτρης Δημητρίου του ΔΗΣΥ.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Τμήματος Αρχαιοτήτων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οργανωμένα σύνολα αρχαιολόγων και ξεναγών και μέλη της Πρωτοβουλίας «Σεβασμός στην Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου».

Όλοι, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ήταν παρόντες στη συνεδρία, πλην εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί μέχρι νεοτέρας, με το θέμα να παραμένει το ίδιο: αφενός η αναγκαιότητα παραμονής του μουσείου υπό το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ως έχει σήμερα, αφετέρου οι ευρύτερες επιπτώσεις από τη διεκδίκηση του Εθνολογικού Μουσείου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην κρατική πολιτική για τη διαχείριση του συνόλου των αρχαίων μνημείων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ