Υφυπουργείο «της στιγμής»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 16.2.2020
ΠτΔ - Τελετή παράδοσης πράξης διορισμού – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραδίδει στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου την πράξη διορισμού του. // PoR - Instrument of Appointment – Government Spokesman Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades hands over the instrument of appointment to Government Spokesman, Mr Prodromos Prodromou.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να δημιουργήσει «Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού» εξέδωσε το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και προχειρότητα, καθώς εδώ και χρόνια αναβάλλεται η δημιουργία ενός ξεχωριστού Υφυπουργείου Πολιτισμού.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά από κοροϊδία επτά χρόνων και ενώ εξαγγελλόταν συνεχώς η έναρξη δημόσιου διαλόγου (σ.σ. για το Υφυπουργείο Πολιτισμού), η κυβέρνηση αποφάσισε να αθετήσει για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (2013, 2018), σύμφωνα με τις οποίες ‘είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, της αυτόνομης διοικητικής δομής που θα αφιερωθεί εξολοκλήρου στον πολιτισμό’».
Η εξαγγελία Υφυπουργείου Αθλητισμού παραγκωνίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου, σε ευρεία σύσκεψη με θέμα το ποδόσφαιρο και τη λήψη μέτρων εξυγίανσής του, ο ΠτΔ ανακοίνωσε τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού.

Από λάθος

Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει την εξαγγελία του ΠτΔ, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου διευκρίνισε ότι αυτή «ήταν λάθος της στιγμής» και ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί κανονικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενοποίησης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή συμπληρώνεται η σχετική πρόταση στην οποία υπήρχαν κενά. «Αφού ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.
«Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπ. Πολιτισμού επιβεβαιώνει [...] την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού», λέει το ΑΚΕΛ

Προχειρότητες

«Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τη ‘σοβαρότητα’ αλλά και την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τον πολιτισμό», σχολιάζεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. «Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο έγινε στο πλαίσιο οποιουδήποτε σχεδιασμού και μελέτης, αλλά εντάχθηκε στη σκοπιμότητα της στιγμής που επέβαλαν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί για την κατάντια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επιβεβαιώνουν, όμως, και την υποτίμηση της πολιτιστικής δημιουργίας και την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια το Υφυπουργείο Πολιτισμού.»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ