Reconnect Performance Festival

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.3.2020

Τρείς κολλεκτίβες καλλιτεχνών από το Ιράν οι Ομάδα Ctrl + Z, Ομάδα Θεάτρου Bohemi και το Πρακτορείο Θεάτρου NH, καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα φεστιβάλ επανασύνδεσης μέσω διαδικτύου


" Ίσως σε ολόκληρη την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, δεν βιώσαμε ποτέ μια τέτοια πανδημία που να στερεί στους ανθρώπους από μία από τις πρώτες ανάγκες τους: την σύνδεση.

Για να ανταποκριθούμε σ ἀυτή την ανάγκη που περιορίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊός , αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ ζωντανών ψηφιακών παραστάσεων.

Ένα διαδικτυακό φεστιβάλ για όλους τους καλλιτέχνες για να προκαλέσουν τη δημιουργικότητά τους, να συναντηθούν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να επανασυνδεθούν, να δικτυωθούν και να φέρουν χαρά στους εαυτούς τους και το κοινό τους.

Το Φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός χώρος για καλλιτέχνες. Έτσι, κάθε άτομο ή ομάδα που θα ήθελε και μπορεί να συμμετάσχει στην εκτελεστική ομάδα είναι ευπρόσδεκτο. Το σημαντικότερο είναι ότι καλούμε τους καλλιτέχνες να μας στείλουν τις δημιουργικές τους ιδέες για αυτό το φεστιβάλ.

Ίσως, εάν αυτό το φεστιβάλ επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, θα λέγαμε σε όλους ότι τον Μάρτιο του 2020, όταν τα θέατρα έκλεισαν, όταν οι κάτοικοι είχαν κολλήσει στα σπίτια τους μια ομάδα καλλιτεχνών συναντήθηκε μέσω του Διαδικτύου και έτσι το φεστιβάλ ξεκίνησε.

Ελπίζουμε όλοι μαζί, με ενωμένες δυνάμεις, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το καλό της κοινωνίας, των τεχνών και των ανθρώπινων σχέσεων."



  • Οι περφόρμανς θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες για μετάδοση live μέσω instagram, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτού του μέσου

  • Κάθε περφόρμανς μπορεί να γίνει από έναν ή περισσότερους ερμηνευτές (στον ίδιο χώρο ή σε διαφορετικούς χώρους μέσω ενός κοινού διαδικτυακού live feed - βεβαίως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης, δεν συνιστάται η παρουσία πολλών καλλιτεχνών σε ένα χώρο. )

  • Το χρονικό όριο για κάθε περφόρμανς είναι μεταξύ 2-15 λεπτά


Αιτήσεις δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

Η αίτηση

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ στο fb





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ