Τρεις πίνακες ζωγραφικής κλάπηκαν από έκθεση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.3.2020

Η αστυνομία κάνει έκκληση για πληροφορίες όταν τρία έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού έργου του Anthony van Dyck, κλάπηκαν από μια συλλογή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το Σαββατοκύριακο της 14ης και 15ης Μαρτίου


Οι πίνακες «Μια βραχώδης ακτή με στρατιώτες που μελετούν ένα σχέδιο» (1640) του Σαλβατόρε Ρόσα  «Αγόρι που πίνει» (περίπου το 1580) του Ανιμπάλε Καράτσι και ο «Στρατιώτης πάνω σε άλογο» του Βαν Ντάικ, εξαφανήστηκαν από την αίθουσα Christ Church, St Aldates, στις 11 μ.μ. στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με δήλωση της Αστυνομίας του Thames Valley που περιέγραψε το περιστατικό ως μια "ληστεία υψηλής αξίας".

20_03_15_annibale_carracci_a_boy_drinking_c_1580_full_size_lo
20_03_15_antony_van_dyck_a_soldier_on_horseback_c_1616_full_size_lo
20_03_15_salvator_rosa_a_rocky_coast_with_soldiers_studying_a_plan_late_1640s_full_size_lo


Το ρεκόρ πλειστηριασμών για έργο του Βαν Ντάικ ανέρχεται σε
£ 8,3 εκατομμύρια, τίμημα που καταβλήθηκε με τέλη για την αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη στο Sotheby's του Λονδίνου το 2009.

Ο έμπορος έργων τέχνης με έδρα το Λονδίνο, Φίλιπ Μόλντ δήλωσε ότι αυτό «είναι μια ασυνήθιστη ομάδα έργων για να κλέψει κανείς - ούτε ανεκτίμητη ούτε ασήμαντη».

Προσθέτει: «Αξίζει να θυμάστε ότι είναι αδύνατο να πουλήσετε αυτά τα έργα οπουδήποτε στην παγκόσμια ανοιχτή αγορά. Ο σκοπός παρόμοιων ληστειών περιλαμβάνει: ιδιωτική κλοπή κατα παραγγελεία, αντικείμενα ως λύτρα (σπάνια αποτελεσματικά) ή ασφάλειες σε συμφωνίες του υποκόσμου. »

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ