Ζωγραφίζοντας με το MoMA

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.4.2020

Καθώς οι οδηγίες για αυτοπεριορισμό επιβάλλονται περαιτέρω σε ολόκληρο τον κόσμο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη και η καλλιτέχνης Louise Lawler που εδρεύει στο Μπρούκλιν έχουν συνεργαστεί για να δημιουργήσουν μια άσκηση δημιουργικότητας που ανακουφίζει από το στρες σε μια μορφή 12 ασπρόμαυρων εικονογραφήσεων για ζωγραφική οι οποίες βασίζονται στις φωτογραφίες της καλλιτέχνη με σκηνές από μουσεία και άλλες αίθουσες τέχνης που είναι σήμερα κλειστές.


Οι εικονογραφήσεις ζωγραφικής, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον εικονογράφο παιδικών βιβλίων Jon Buller, μπορεί κανείς να κατεβάσει από τον ιστότοπο του μουσείου και να εκτυπώσει δωρεάν.Αναφέρονται σε έργα καλλιτεχνών όπως τους Jeff Koons και Takashi Murakami και On Kawara. Ορισμένες από τις φωτογραφίες που έγιναν σχέδια συμπεριλήφθηκαν σε έκθεση της Lawler το 2017 στο MoMA.

Η πρωτοβουλία προέρχεται από το ενδιαφέρον της για τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να φτάσει στους θεατές πέρα από το μουσείο και το σύστημα των γκαλερί και μπορεί να συμβάλλει παιχνιδιωδώς στην προσωπική δημιουργική μεταμόρφωση. Το μουσείο ενθαρρύνει τους χρήστες να αναδείξουν τα χρωματιστά τους σχέδια στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #DrawingwithMoMA.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ