Και ο Banksy δουλεύει από το σπίτι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.4.2020

Ο Banksy μπορεί να είναι γνωστός για τη δουλειά του σε εξωτερικούς και δημόσιους χώρους, αλλά, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, ο καλλιτέχνης του δρόμου είναι σπίτι τον τελευταίο καιρό λόγω του coronavirus (Covid-19). Ανίκανος να βγεί έξω, φαίνεται ότι στράφηκε στη δημιουργία νέων έργων στο δικό του περιβάλλον. Σε μια σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στο Instagram, ο καλλιτέχνης δείχνει το μπάνιο του να έχει καταστραφεί από αρουραίους σε αμόκ, ζωγραφισμένους στο στιλ του καλλιτέχνη. Ένα τρωκτικό μετράει μέρες που περνά σε περιορισμό με κραγιόν στον τοίχο, ενώ άλλοι πιέζουν οδοντόκρεμα από ένα σωλήνα, ουρούν στην τουαλέτα και ξετυλίγουν πολύτιμα ρολά τουαλέτας, μεταξύ άλλων.


Λόγω της συχνά παράνομης φύσης του έργου του, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί συνήθως την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να πιστοποιήσει τα κομμάτια του, μια προσπάθεια που του έχει συγκεντρώσει περίπου 7,6 εκατομμύρια οπαδούς. Και ενώ συνήθως εναπόκειται στους αξιωματούχους της πόλης αν μία ή περισσότερες από τις παράνομες παρεμβάσεις του Banksy πρέπει να μείνουν ή να φύγουν, σύμφωνα με τη λεζάντα, φαίνεται ότι η μακροζωία αυτού του έργου θα καθοριστεί από τη σύζυγο του καλλιτέχνη.














View this post on Instagram




















. . My wife hates it when I work from home.


A post shared by Banksy (@banksy) on




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ