Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι: Πρώτη επίσημη με υπουργική επίσκεψη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.6.2020









Η 1η Ιουνίου ορίστηκε ως η πρώτη μέρα για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων στην Κύπρο, μετά το υποχρεωτικό κλείσιμό τους στο πλαίσιο της λήψης περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, στο υπουργείο του οποίου εμπίπτει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, επισκέφτηκε το Κάστρο Κολοσσίου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και τον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου με τα ψηφιδωτά.







«Φέτος, ειδικά το καλοκαίρι, καλώ τον κάθε ένα από εσάς να επισκεφτεί όλους αυτούς τους αρχαιολογικούς μας χώρους που είναι μοναδικής ιστορικής αξίας και διεθνούς ενδιαφέροντος για να βιώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία της κυπριακής ιστορίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook μετά την επίσκεψή του ο υπουργός. «Ας γίνει φέτος η αρχή, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την πατρίδα μας ο καθένα μας να ανακαλύψει αυτό τον σπάνιο πλούτο των κυπριακών μνημείων και αρχαιοτήτων μας. 


















Σημειώνεται ότι σε σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Αρχαιοτήτων αναφέρει ότι όλα τα μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία που υπάγονται σ' αυτό είναι ανοιχτά από την 1η Ιουνίου, με εξαίρεση τα Αρχαιολογικά Μουσεία Πάφου και Λάρνακας που παραμένουν κλειστά λόγω βελτιωτικών έργων.









Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ