Τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ πέταξαν πάνω από πέντε πόλεις των ΗΠΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.6.2020

Καθώς αναταραχές ξέσπασαν στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων ως απάντηση στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων Αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς, μια εναέρια παρέμβαση/διαμαρτυρία από τον καλλιτέχνη Τζαμί Χολμς μεταφέρθηκε σε πέντε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ καταδικάζοντας περαιτέρω τον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα.


pleaseican_tbreathe_02


Αεροπλάνα που μετέφεραν ξεχωριστά πανό που έφεραν μερικά από τα τελευταία λόγια του Φλόιντ που τραβήχτηκαν στο βίντεο καθώς παρακαλούσε για τη ζωή του ενώ ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσάββιν τον έπνιγε για περισσότερο από οκτώ λεπτά, ταξίδεψαν στις 30 Μαΐου σε όλη τη Νέα Υόρκη, το Ντάλας, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και το Ντιτρόιτ καθώς στο έδαφος αστυνομικοί συγκρούονταν με διαδηλωτές .

Η παρέμβαση του καλλιτέχνη με έδρα το Ντάλας ήταν «μια πράξη κοινωνικής συνείδησης και διαμαρτυρίας που είχε ως στόχο να φέρει τους ανθρώπους μαζί στην κοινή τους διαμαρτυρία για την απάνθρωπη μεταχείριση των Αμερικανών πολιτών», λέει.

myneckhurts_02


Γνωστός για τους πίνακές του που απεικονίζουν Αφροαμερικανικές κοινότητες και τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του παρελθόντος της Αμερικής, ο Χολμς λέει ότι η παρέμβαση του «υπογραμμίζει την ανάγκη για ενότητα και την πεποίθηση ότι αυτό που συνέβη στον Φλόιντ συμβαίνει σε όλη την Αμερική»

Προσθέτει: «Όπως αμέτρητοι σιωπηλοί και φοβισμένοι νεαροί μαύροι, έχω πέσει θύμα κακής αστυνομικής συμπεριφοράς σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή μου. Κάποια στιγμή, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να μας σκοτώσουν όλους ».

Ο Φλόιντ συνελήφθη από τον Τσάββιν και αρκετούς άλλους αστυνομικούς στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη, αφού φέρεται να επιχείρησε να χρησιμοποιήσει πλαστό χαρτονόμισμα των 20 $ σε ένα μανάβικο. Ο Τσάβιν κατηγορήθηκε για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και μεταφέρθηκε σε φυλακή μέγιστης ασφάλειας στη Μινεσότα. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειας του Φλόιντ και διαδηλωτές στις ΗΠΑ απαιτούν να κατηγορηθεί ο Τσάββιν για δολοφονία πρώτου βαθμού και ότι οι άλλοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη δολοφονία πρέπει να συλληφθούν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ