Ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου ως εικαστική εγκατάσταση

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.6.2020
epa08461946 View of the Zero Star Hotel bed by Swiss artists Frank and Patrik Riklin, at the Luesis alp above Walenstadt, Switzerland, 29 May 2020 (issued 03 June 2020). The bed, which can be booked, is part of a bigger installation and collaboration between the artists and tourism organisations. The Zero Real Estate offers bedrooms with butler on seven sites around Eastern Switzerland and Liechtenstein. EPA/GIAN EHRENZELLER PICTURES MADE AVAILABLE WEDNESDAY, JUNE 3, 2020

Δύο Ελβετοί εικαστικοί προσφέρουν επτά υπαίθρια "δωμάτια ξενοδοχείου" αυτό το καλοκαίρι σε έναν "χώρο περφόρμανς" που περιλαμβάνει την ανατολική Ελβετία και το Λιχτενστάιν.




Οι επισκέπτες θα δίνουν μια "παράσταση", χωρίς κοινό, περνώντας τη νύχτα σε ένα διπλό κρεβάτι με ανεμπόδιστη θέα στο μαγευτικό τοπίο.

Οι υπηρεσίες ενός "σύγχρονου μπάτλερ" με λευκά γάντια - συχνά ένας τοπικός αγρότης με τζιν και μπότες του Ουέλλινγκτον - περιλαμβάνονται στην τιμή των 295 ελβετικών φράγκων για μια νύχτα.



Δημιουργία των δίδυμων αδελφών Frank και Patrik Riklin και του συνεργάτη τους Daniel Charbonnier, το έργο "Zero Real Estate" στοχεύει να αμφισβητήσει παραδοσιακές προσεγγίσεις για τη φιλοξενία στη χώρα που είναι γνωστή για τα πολυτελή θέρετρα στο βουνό και δίπλα στη λίμνη.

"Η ιδέα είναι ότι με το Zero Real Estate, οι επισκέπτες γίνονται οι καλλιτέχνες-περφόρμερ εκτελώντας την ιδέα του ακινήτου χωρίς δωμάτια ξενοδοχείου", δήλωσε ο Frank Riklin κατά τη διάρκεια μιας προεπισκόπησης.

Προηγούμενες εκδόσεις της εγκατάστασης είχαν κρεβάτια σε πυρηνικό κρυσφήγετο και σε υψόμετρο 1.600 μέτρων (5.250 πόδια) στην ορεινή περιοχή Grisons της ανατολικής Ελβετίας.

Η πανδημία του κοροναϊού θα μπορούσε να κάνει αυτή την εικαστική εκδήλωση πιο ελκυστική, λένε οι αδελφοί.

"Το δωμάτιο χωρίς τοίχο και στέγη υποδηλώνει επίσης ένα είδος απελευθέρωσης. Πιθανώς δεν υπάρχει άλλο μέρος για να απολαύσετε ένα καλύτερο αεριζόμενο δωμάτιο από αυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελβετία", δήλωσε ο Πάτρικ Ρίκλιν.

Και αν βρέχει; Οι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν σε κοντινά εφεδρικά καταφύγια ή σε τοπικές αγροικίες ή αχυρώνες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ