Μια χορογραφία στη μνήμη του Τζόρζτ Φλόιντ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.6.2020

Ένας από τους κύριους χορευτές της Βασιλικής Όπερας στο Ηνωμένο βασίλειο δημιούργησε ένα κομμάτι χορογραφίας, στη μνήμη του Τζόρζτ Φλόιντ.


Το κομμάτι ερμηνεύεται από τον Μαρτσελίνο Σαμπέ, έναν Πορτογάλο χορευτή μπαλέτου, ο οποίος ονόμασε το έργο του «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Τα τελευταία λόγια του Τζόρζτ Φλόυντ πριν πεθάνει καθώς ένας αστυνομικός της Μινεσότα γονατούσε στο λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά.Ο θάνατός του προκάλεσε διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Η χορογραφία του Σαμπέ δημοσιεύτηκε από τη Βασιλική Όπερα, με τίτλο: «Κανείς δεν πρέπει να ζει με φόβο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του #BlackLivesMatter».



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ