Η δημιουργική πλευρά του εγκλεισμού για τα μέλη της ΦΕΚ Πάφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.6.2020

Η δημιουργική πλευρά των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου- Τμήμα Πάφου συνεχίστηκε και στην περίοδο του εγκλεισμού, με νέες φωτογραφίες βγαλμένες από την ψυχή.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Θάνος Σαββίδης πρόεδρος της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου ανέφερε πως η περίοδος του κοινωνικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας.

Για δύο μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά," έπρεπε να στερηθούμε την κοινωνική επαφή με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και να περιοριστούμε στο σπίτι". Δραστηριότητες πρόσθεσε, που προηγουμένως γέμιζαν το κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινής μας ζωής, ξαφνικά έπρεπε να παύσουν.

Μέσα από τον υποχρεωτικό αυτό περιορισμό συσσωρεύτηκε πολύς χρόνος και ενέργεια. Οι συμπολίτες μας που κατάφεραν να διαθέσουν το περίσσευμα αυτό σε κάτι δημιουργικό,  σημείωσε ο κ. Σαββίδης, βρήκαν ένα όπλο για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να ανεβάζουν την ψυχολογία τους.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια συνέχισε μέλη του Τμήματος Πάφου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου δημιούργησαν και μοιράστηκαν  δημιουργικές στιγμές κατά την περίοδο του κοινωνικού εγκλεισμού τους.

Το σπίτι τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου, έγινε ο χώρος δράσης τους για 60 και πλέον μέρες.

Φωτογραφίες που ίσως, όπως είπε,  να μην γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες, αφού η ματιά τους, συνδεδεμένη με την ψυχή και τη σκέψη, λειτούργησε ώστε να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα που βιώσαμε, κατέληξε.

O κ. Θάνος Σαββίδης ανέφερε πως η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου μετά τη συγκέντρωση περισσότερου υλικού θα εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής των φωτογραφιών των μελών τους σε ανοικτό χώρο, σε κατοπινό στάδιο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ