Κλακέτα τον Σεπτέμβρη για το Man of War

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.6.2020

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 «κλείδωσε» η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Man of War» του Δημήτρη Λογοθέτη, μετά το πολυσυζητημένο «Jiu Jitsu» με τον Νίκολας Κέιτζ. 


Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη και παραγωγού γίνεται εφικτή μετά και την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του αναθεωρημένου σχεδίου ανάπτυξης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιτρέπει τη χρηματοδότηση του πιστοποιητικού επιστροφής μετρητών (cash rebate) από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου.

«Η εξέλιξη κρίνεται καίριας σημασίας καθώς παρέχει ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, παρέχοντάς του συγκριτικά πλεονεκτήματα», εκτιμά ο κ. Λογοθέτης.

Ο ίδιος βρίσκεται στα τελικά στάδια οριστικοποίησης συμφωνίας για το εν λόγω πιστοποιητικό με τραπεζικό ίδρυμα στην Κύπρο ώστε να καταστεί εφικτή η έναρξη των γυρισμάτων. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ταινίες που θα υλοποιηθούν το 2021.

Αλλαγές λόγω κορωνοϊού

«Αρχικά θα ερχόμασταν Ιούλιο, αλλά πρέπει να μεταφέρουμε το πλάνο μας για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο», ανέφερε ο Δημήτρης Λογοθέτης, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για την ταχεία αντιμετώπιση τoυ περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα των έγκαιρων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση, πάντως, επισημαίνεται πως η έναρξη της ταινίας «Man of War» αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς θα είναι η πρώτη παραγωγή προδιαγραφών Χόλιγουντ, με προϋπολογισμό πέραν των 35 εκατ. ευρώ, που ξεκινά μετά την παύση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όσο για τα νέα μέτρα στους χώρους εργασίας, για το «Man of War» αναμένεται να εργαστούν περί τα 220 άτομα, «επομένως επεξεργαζόμαστε ένα ασφαλές πρωτόκολλο εργασίας στο γύρισμα», επισήμανε ο σκηνοθέτης.

Σε αναζήτηση στούντιο

Ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός στούντιο στην Κύπρο και μάλιστα αναζητείται ο κατάλληλος χώρος γι' αυτόν τον σκοπό. Τόνισε δε πως μια τέτοια εξέλιξη θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τόσο τον κλάδο στην Κύπρο, όσο και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

«Το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο προβλέπεται λαμπρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης, καθώς η χώρα διαθέτει άτομα με όρεξη να την οικοδομήσουν.

«Είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι έτοιμος να φέρω την παραγωγή ακόμη τριών ταινιών στο νησί».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ