ΥΠΠΑΝ - Μουσείο Παραμυθιού συζητούν μια μόνιμη μορφή συνεργασίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.6.2020
Μουσείο Παραμυθιού (οδός Γρανικού 32-34), Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμου και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέπτεται το Μουσείο Παραμυθιού. // Fairy Tale Museum (Granikou Str. 32-34), Lefkosia, Cyprus The Minister of Education, Culture, Sport and Youth, Mr Prodromos Prodromou, visits the Fairy Tale Museum.

Το Μουσείο Παραμυθιού επισκέφτηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο οποίος μερικές μέρες προηγουμένως εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την οικονομική στήριξή του, ώστε να παραμείνει σε λειτουργία.


Τον υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου συνόδευε στην επίσκεψη ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ, Παύλος Παρασκευάς.

Κατά την επίσκεψη, ο υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τη Διευθύντριά του, Βίκυ Μπαλωμένου.

«Πραγματικά χαίρομαι που το Μουσείο Παραμυθιού μπορεί και συνεχίζει τη λειτουργία του. Αξιζε η στήριξη που δόθηκε από την Κυβέρνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση ο υπουργός.

«Θέλω να συγχαρώ την κα Μπαλωμένου για τη δουλειά που γίνεται εδώ. Βλέποντας από κοντά και σε λεπτομέρεια για μένα επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο γνωρίζαμε: ότι είναι μια προσπάθεια που αξίζει. Η γλώσσα των παραμυθιών είναι οικουμενική. Η χωροθέτηση, η σκηνοθεσία που έχει γίνει εδώ για τα παραμύθια τόσο της παράδοσής μας, της ελληνικής παράδοσης και ειδικότερα του κυπριακού χώρου, αλλά και της οικουμενικότητας των παραμυθιών από την Αρχαία Αίγυπτο στην σύγχρονη ευρωπαϊκή παράδοση του παραμυθιού, κάνει αυτό το μουσείο ένα ξεχωριστό χώρο που αξίζει να επισκέπτονται τα παιδιά.»

Επιδίωξη μονιμότερης συνεργασίας

Ο υπουργός ανέφερε ότι με την κ. Μπαλωμένου συζητήθηκε μια μονιμότερη και πιο σταθερή μορφή συνεργασίας με το Μουσείο Παραμυθιού καθώς αυτό «μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για την τυπική εκπαίδευση, γιατί ακριβώς συνδυάζει την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια της
φαντασίας και τη μυθοπλασία που συγκινεί τα παιδιά.»

Όπως εξήγησε, πέρα από την έκτακτη εισφορά της Πολιτείας στις δύσκολες στιγμές, συζητείται μια μόνιμη σχέση με το Μουσείο «η οποία νομίζω ότι θα είναι όχι μόνο προς όφελος του Μουσείου αλλά και προς όφελος της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούνται τρόποι ώστε το μουσείο να είναι ανοικτό σε όσον το δυνατόν περισσότερα παιδιά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων αλλά και στήριξής του σε μια πιο σταθερή βάση. «Είναι μια ιδιωτική προσπάθεια αλλά αξίζει και τη δημόσια στήριξη», επισήμανε ο κ. Προδρόμου.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε έκκληση για βοήθεια, με εξαιρετική ευαισθησία, ανταποκρίθηκε άμεσα και έμπρακτα, σώζοντας το Μουσείο Παραμυθιού με την έκτακτη χορηγία που δόθηκε» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μπαλωμένου. «Θα θέλαμε επίσης να τον ευχαριστήσουμε θερμά που άμεσα πραγματοποίησε και την επίσκεψη του στο Μουσείο Παραμυθιού, εκφράζοντας πραγματικό ενδιαφέρον να αναζητήσει τρόπους μονιμότερης στήριξης του Μουσείου τόσο μέσα από τα προγράμματα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών όσο και μέσα από μια σταθερή συνεργασία του Μουσείου Παραμυθιού και του Υπουργείου Παιδείας.


Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κο Παύλο Παρασκευά για την συνεχή στήριξή του στο Μουσείο Παραμυθιού. Ευχόμαστε μέσα από όλη αυτή τη συλλογική προσπάθεια να καταφέρουμε να βρούμε έναν μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο στήριξης του Μουσείου ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιούν τους στόχους του Μουσείου.»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ