Αυτά είναι τα έργα από την Αμμόχωστο που δεν ταυτοποίηθηκαν

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.6.2020

Διακόσια δεκαεννιά έργα που διασώθηκαν στην Αμμόχωστο από Τουρκοκύπριους μετά το 1974 περιλαμβάνονται στην έκθεση «Ξαναγέννηση» που άνοιξε χθες για το κοινό στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ, στη Λευκωσία. 


Η έκθεση περιλαμβάνει 44 έργα του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου, 25 έργα του Στέλιου Βότση και 63 πορτρέτα του Μιχάλη Χατζηδημητρίου ανάμεσα σε έργα των Διαμαντή, Νικολαΐδη, Κισσονέργη, Σκοτεινού, Ρέας Μπέιλι και πολλών άλλων σπουδαίων εικαστικών. Από τα 219, τα 140 ανήκουν στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου.

Ομως, οκτώ έργα παραμένουν άγνωστου καλλιτέχνη και άγνωστης προέλευσης. Επιπλέον, για έξι από αυτά έχουν αναγνωριστεί οι καλλιτέχνες αλλά όχι η προέλευσή τους.

Πιο κάτω παρουσιάζονται τα οκτώ έργα που παραμένουν άγνωστα.

unnamed (1)
@Louca Studios
unnamed (2)
@Louca Studios
unnamed (3)
@Louca Studios
unnamed (4)
@Louca Studios
unnamed (5)
@Louca Studios
unnamed (6)
@Louca Studios
unnamed (7)
@Louca Studios
unnamed
@Louca Studios


Στον χώρο της έκθεσης υπάρχει κέντρο συλλογής πληροφοριών για οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να δοθεί σχετικά με την ταυτοποίηση των έργων.

+ Η έκθεση «Ξαναγέννηση» παρουσιάζεται στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ [έναντι της Πύλης Αμμοχώστου] στη Λευκωσία. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00 και Σάββατο 11:00-19:00. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ