Η Λεβέντειος Πινακοθήκη σε κίνηση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.6.2020

Σε μια περίοδο όπου οι παραστάσεις και οι συναυλίες είναι ακόμα απαγορευμένες λόγω των μέτρων της πανδημίας, η τέχνη βρίσκει και πάλι τον τρόπο να αποτελέσει μέρος της ζωής μας και να εισβάλει στα σπίτια μας.


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, η Λεβέντειος Πινακοθήκη γιορτάζει νωρίς φιλοξενώντας το Τμήμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 20 Ιουνίου 2020, 19.30, για ένα ζωντανό χορογραφικό δρώμενο αποτελούμενο από δυο χορογραφίες των Μαρία Καμπέρη και Dara Milovanovic καθηγήτριες στο τμήμα χορού.



8effe-366-robert,-fisherfolk-drawing-a-net-_low


Η χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη είναι βασισμένη στον πίνακα του Hubert Robert (1733-1808)
"View of an Estuary, with Fisherfolk Drawing in a Net", oil on canvas." Βασισμένη στην ιδέα της δημιουργικής κίνησης, η χορογραφία προέκυψε από ένα καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό ενσωματώνοντας στοιχεία από τον πίνακα. Ανακαλύπτοντας ποιότητες μέσα στο σώμα με τη βοήθεια εργαλείων όπως την παύση, την επιμήκυνση της κίνησης και το αντίθετο και την υποθετική σκέψη σε σχέση με την κίνηση. Με βάση τον πίνακα αυτό εστιάσαμε στο νερό αλλά και στο τοπίο και πώς αυτά τα στοιχεία μπορούν να μετατραπούν σε κίνηση μέσα από την φαντασία." είπε η Μαρία Καμπέρη

Η χορογραφία της Dara Milovanovic είναι βασισμένη σε κινησιολογικά μοτίβα που δόθηκε στις χορεύτριες στα διαδικτυακά μαθήματα κατα την περίοδο της καραντίνας. "Πρόκειται για ένα συνδυασμό που δουλέψαμε στην τάξη τον οποίο εξελίξαμε διαδικτυακά σε με βάση ιδέα της κοινωνικής απόστασης. Χρησιμοποιήσαμε την μουσική ενός σύγχρονου αμερικανού κλασσικού συνθέτη του Nico Muhly. Τα κορίτσια κατέγραψαν την χορογραφία σε ένα δημιουργικό βίντεο στην φύση το οποίο θα σταλεί σε φεστιβάλ στο εξωτερικό." είπε η Dara Milovanovic

Η εκδήλωση θα κινηματογραφηθεί και θα παρουσιαστεί διαδικτυακά μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Χορεύτριες:
Άντρια Κωνσταντίνου
Σοφία Ηρακλέους
Αυγουστίνα Τρίαρου
Παναγιώτα Νικολάου
Μαρία Χρυσοστόμου

Μέσα προβολής:
Facebook A. G. Leventis Gallery
Instagram @agleventisgallery

Εικόνες από την πρόβα 


EB0A8254
EB0A8256
EB0A8262
EB0A8269
EB0A8280
EB0A8295
EB0A8311
EB0A8322
EB0A8327
EB0A8338
EB0A8354
EB0A8361
EB0A8376
EB0A8388
EB0A8407
EB0A8412

Φωτογραφίες :Ελένη Παπαδοπούλου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ