Η όπερα της Βαρκελώνης ανοίγει ξανά μπροστά σε ένα πράσινο ακροατήριο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.6.2020

Όταν η όπερα Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε τη Δευτέρα για την πρώτη της συναυλία από τα μέσα Μαρτίου, το έκανε μπροστά σε ένα γεμάτο ακροατήριο φυτών .


Το Gran Teatre del Liceu γέμισε τις 2.292 θέσεις του με φυτά για μια παράσταση από το κουαρτέτο UceLi, μια συναυλία προοίμιο για τη σεζόν 2020-2021. Το κουαρτέτο χορδών γοήτευσε το καταπράσινο κοινό του με το "Crisantemi" του Giacomo Puccini, σε μια παράσταση που ο κόσμος μπορούσε επίσης να παρακολουθήσει διαδικτυακά.

"Μετά από μια παράξενη, οδυνηρή περίοδο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Liceu και η επιμελήτρια Blanca de la Torre μας προσφέρουν μια διαφορετική προοπτική για την επιστροφή μας στην δημιουργική δραστηριότητα, μια προοπτική που μας φέρνει πιο κοντά σε κάτι τόσο σημαντικό όσο η σχέση μας με τη φύση", σύμφωνα με μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Liceu.

Τα φυτά προέρχονταν από τοπικά φυτώρια και θα δωρηθούν μαζί με πιστοποιητικό από τον καλλιτέχνη σε 2.292 επαγγελματίες υγείας, ειδικά στο Νοσοκομείο Clínic της Βαρκελώνης.

Οι διοργανωτές ήθελαν να αναγνωρίσουν το έργο των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει «στο πιο δύσκολο μέτωπο σε μια μάχη χωρίς προηγούμενο για τις γενιές μας».

Η Ισπανία βγήκε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, καταργώντας τους περιορισμούς κυκλοφορίας που βρίσκονταν σε ισχύ για τρεις μήνες. Σύμφωνα με το σχέδιο σταδιακής επαναλειτουργίας της χώρας, εγκαταστάσεις όπως θέατρα και κινηματογράφοι μπορούν να λειτουργήσουν με περιορισμούς χωρητικότητας.

"[Το Liceu] καλωσορίζει και ηγείται μιας εξαιρετικά συμβολικής πράξης που υπερασπίζεται την αξία της τέχνης, της μουσικής και της φύσης ως μια εισαγωγή στην επιστροφή μας στην κανονικότητα", δήλωσε σε ανακοίνωση του το θέατρο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ