Παιδική «Γκουέρνικα» από την Κύπρο στην Ιαπωνία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.7.2020

Μια «Γκουέρνικα» που ζωγράφισαν παιδιά από την Κύπρο στάλθηκε στην Ιαπωνία για την Ημέρα Ειρήνης της Χιροσίμα 2020.


Η ετήσια Ημέρα Μνήμης για την Ειρήνη στη Χιροσίμα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου 2020 με μια παγκόσμια μετάδοση από το υποκατάστημα της πρώην Τράπεζας της Ιαπωνίας στη Χιροσίμα. Η Ημέρα Μνήμης τιμά τα 75 χρόνια ειρήνης από την πτώση της ατομικής βόμβας.

Ο ιαπωνικός ΜΚΟ Heart of Peace Hiroshima, έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο που μοιράζουν μηνύματα για την ειρήνη μέσω από την τέχνη και τη μουσική. Ο ΜΚΟ ζήτησε από το Visual Voices, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Κύπρο που επικεντρώνεται στη διεθνή ειρήνη βασιζόμενη στις τέχνες, να συμμετάσχει στην παρουσίαση και να συνεισφέρει άμεσα μέσω μιας τεράστιας ζωγραφιάς που να απεικονίζει μηνύματα ειρήνης μέσα από τα μάτια των παιδιών στην Κύπρο.



Η ζωγραφιά της παιδικής Γκουέρνικα έγινε σε καμβά όσο μεγάλο όσο η αυθεντική Γκουέρνικα του Πικάσο. Η παιδική Γκουέρνικα είναι ένα έργο τέχνης παιδιών από όλο τον κόσμο που σκοπό έχει την έκφραση της παγκόσμιας σημασίας της ειρήνης. Η τοιχογραφία θα επιμεληθεί μαζί με άλλα διεθνή έργα τέχνης που αποστέλλονται στη Χιροσίμα για αλληλεγγύη και για ένα πιο ειρηνικό μέλλον. Το έργο αυτό κατέστη δυνατό με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο μέσω της δωρεάς υλικών ζωγραφικής.

Η τοιχογραφία ζωγραφίστηκε από νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Sistema Cyprus, ένα Κυπριακό ΜΚΟ που στοχεύει να παρέχει σε παιδιά και νέους δωρεάν μουσική εκπαίδευση μέσω ορχήστρας και χορωδίας. Επιπλέον ο στόχος του ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον σεβασμό και την αναγνώριση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων στην κοινωνία.

Δύο από τους νέους μουσικούς του Sistema συνεργάστηκαν στη δημιουργία του σχεδιασμού και η εκδήλωση ζωγραφικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η τοιχογραφία έχει τώρα σταλεί στη Χιροσίμα για την ετήσια Ημέρα Μνήμης στις 6 Αυγούστου 2020.

Ο κ. Alden Jacobs διευθυντής του Visual Voices, δήλωσε πολύ χαρούμενος με την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα παιδιά του προγράμματος Sistema Κύπρου, εξηγώντας πόσο περήφανος νιώθει για την τόσο όμορφη τοιχογραφία που δημιούργησαν τα παιδιά και το τόσο θετικό μήνυμα που φέρει.

Μάθετε περισσότερα για την ετήσια Ημέρα Μνήμης «Peace & Art & Music 2020» στο www.peaceartmusic.com/

+Για περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΟ Visual Voices: www.visual-voices.org

+Για περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΟ Sistema Cyprus: www.sistemacyprus.com/

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ