Δημιουργία τοιχογραφίας «ELEMENTS» στη Χλώρακα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.8.2020
dig

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται δράση δημιουργίας τοιχογραφίας (mural art) από τον καλλιτέχνη Ανατόλιο Σπυρλίδη (Royal Venom) σε κτίριο στη Χλώρακα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη» της Άτυπης Ομάδας Νέων ANTAMOSIS με τη στήριξη του Σχεδίου ReCOVer20 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας.


Η τοιχογραφία φέρει τίτλο «ELEMENTS: Γη | Θάλασσα | Ήλιος | Ζωή» και για τη δημιουργία της αξιοποιούνται μικτές τεχνικές τοιχογραφίας με έμφαση στο αφαιρετικό, στην τέχνη του δρόμου και στην καλλιγραφία (mixed media mural art: abstract, graphic, street art, calligraffiti/ calligraphy).





Ο καλλιτέχνης-γραφίστας Ανατόλιο Σπυρλίδης ασχολείται με την τέχνη της τοιχογραφίας και συγκεκριμένα της καλλιγραφίας περισσότερα από 15 χρόνια, συμμετέχοντας σε παγκύπριες και διεθνείς δράσεις, επιδεικνύοντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο και καταξιωμένο πορτφόλιο (στο instagram: royalvenom).

Το πρόγραμμα «Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη», στο οποίο εντάσσεται η συγκεκριμένη δράση, προωθεί την ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση και τη δυναμική διαχείριση των αρνητικών συνεπειών και προκλήσεων της πανδημίας.





Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουλίου βιωματικά θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά-εφήβους-νέους από την εμψυχώτρια Δήμητρα Σωκράτους και εργαστήρια κινούμενων σχεδίων «Σε μια άλλη γη» για παιδιά από τον animator-γραφίστα Μάριο Ματθαίου.

Στις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσης η δραστηριότητα «Ο κήπος μας» για παιδιά και νέους στο Πάρκο Αγίου Νικολάου στη Χλώρακα όπου δημιουργήθηκε μικρός βοτανικός κήπος, με τη στήριξη επίσης του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας. Τα παιδιά έλαβαν πληροφόρηση για τα βότανα από την εκπαιδευτικό Έλενα Τσιμούρη, ταξίδεψαν με την αφήγηση παραμυθιού «Λατρεύω τα σύννεφα» της Νεοφύτας Πολυδώρου, συμμετείχαν σε ψυχοκινητικά παιχνίδια-μπαλονοκατασκευές και face painting με τον Παλιάτσο Παταπούφα (κοινωνιολόγος Ραφαέλλα Πενταρά), διασκέδασαν με τις μασκότ του Μίκυ και Μίννι Μάους (ΠέτροςΤσίγγα και Γεωργία Τσίγγα) και φωτογραφήθηκαν από τον μαθητή-φωτογράφο Ιωάννη Κωνσταντίνου.

Για ενημέρωση γύρω από τις δράσεις της ομάδας ANTAMOSIS μπορείτε να επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα στο Facebook:  ( https://www.facebook.com/antamosis/  )

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ