"Snakecharm" από τους Arcadian Child

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.9.2020

Οι Arcadian Child κυκλοφόρησαν στις 11 Σεπτεμβρίου το single "Snakecharm", από τον καινούριο τους δίσκο "Protopsycho", που θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου μέσω των Ripple Music / Kozmik Artifactz and Bitter Tea Records.


Μετά την τελευταία τους επιτυχία με την κυκλοφορία του δίσκου τους «Superfonica» αλλά και τη προβολη που πήραν από τη συμμετοχή του «The March» στη σειρά του Netflix «Love 101», οι «Arcadian Child» επιστρέφουν με το πιο φιλόδοξο άλμπουμ τους.

Σκοτεινοί και υπερβατικοί, οι Αρκάδες της ψυχεδέλειας, βυθισμένοι σε ενστικτώδη υπαρξιακά ρήγματα, βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους κι μεταπλάθουν στοιχεία progressive και post rock χωρίς να παραβιάζουν τις ανατολίτικες νόρμες. Ο ραφιναρισμένος ήχος τους δημιουργεί μια ισχυρή αφήγηση στο άλμπουμ καθώς οι διαθέσεις υποχωρούν και οι ήχοι  ρέουν οργανικά, απογειωνοντας τους στη μουσική στρατόσφαιρα.

Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 9 Οκτωβρίου 2020 σε digital, CD, κασέτα & βινύλιο απο τις Ripple Music, Kozmik Artifactz και Bitter Tea Records.





Οι Arcadian Child δίνουν στην δημοσιότητα το "Snakecharm", το δεύτερο single από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο τους, το οποίο αποτελεί ένα φόρο τιμής της μπάντας στη μουσική παράδοση της Κύπρου και στις ανατολίτικες καταβολές τους. Βαριά ψυχεδελικό, το "Snakecharm" ανοίγει τον δίσκο και καταδεικνύει τις πειραματικές διαθέσεις της μπάντας.



Ψυχεδελικοί, ωμοί και μεθυστικοί, οι Arcadian Child δημιουργούν ένα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγοντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνείας, αυτοκριτικής και περισυλλογής.

Το ντεμπούτο τους “Afterglow”, κυκλοφόρησε τον Οκτωβρίου του 2017 ενθουσιάζοντας κριτικούς αλλά και το συνεχώς αναπτυσσόμενο νεοψυχεδελικό κοινό.

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο “Superfonica” μέσω των Ripple και Rogue Wave Records, ο οποίος έλαβε διθυραμβικές κριτικές, ενώ συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Οι Arcadian Child επιστρέφουν με το “Protopsycho”, την πιο φιλόδοξη τους δουλειά, τον Οκτώβρη του 2020.

Η μπάντα

Panagiotis I.G – φωνητικά, κιθάρες

Stathis Hadjicharalambous – κιθάρες

Andreas Kerveros – μπάσο, φωνητικά

Constantinos Pavlides – τύμπανα

Δισκογραφία

October 2020 • Protopsycho  (Vinyl / Cassette / CD / Digital - album)

November 2018 • Superfonica (Vinyl / CD / Digital - album)

October 2017 • Afterglow (Vinyl / CD / Digital - album)

Επικοινωνία

Bandcamp:  https://arcadianchildband.bandcamp.com

Facebook: www.facebook.com/arcadianchild

Youtube: https://tinyurl.com/ybkwwvp4

Spotify: - https://tinyurl.com/spotifyac

Album Credits

Παραγωγή: Αντρέας Τραχωνίτης και Arcadian Child

Ηχογράφηση και μίξη: Αντρέας Τραχωνίτης στο studio eleven63 στη Λευκωσία

Mastering: Mickey Allred στο Dark art studio στο Nashville

Στίχοι: Panayiotis I.G.

Μουσική: Arcadian Child

Artwork: Nun Other

Album Tracklist:

  1. Snakecharm

  2. Wave High

  3. The Well

  4. Sour Grapes

  5. Bitter Tea

  6. Bodies of Men

  7. Raisin Fire

  8. Protopsycho


Το "Snakecharm" μπορείτε να ακούσετε και να παρακολουθήσετε πιο κάτω:


https://youtu.be/sKRwdGJYUsw

(Photo Credits: Kyriakos Xristodoulides Photography)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ