Συμβουλευτική Επιτροπή για δημιουργία Υφ. Πολιτισμού συστήνει ο Π. Προδρόμου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.10.2020

Συμβουλευτική Επιτροπή για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού συστήνει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.


Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο αρμόδιος Υπουργός έχει συστήσει Συμβουλευτική Επιτροπή από προσωπικότητες,  που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του πολιτισμού, προκειμένου να τον συμβουλεύουν στη διαμόρφωση της πρότασης πολιτικής για τον πολιτισμό, στις προεργασίες για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και στην πρόταση για θεσμική κατοχύρωση της ιδιότητας του καλλιτέχνη και του εργαζόμενου στην πολιτιστική δημιουργία.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) τόσο με τις πολιτικές δυνάμεις, όσο και με αντιπροσωπευτικούς συλλογικούς φορείς από τον χώρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο στη Συμβουλευτική Ομάδα συγκαταλέγονται τόσο πανεπιστημιακοί με σχετική ειδίκευση, όσο και προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Συγκεκριμένα, προτείνονται οι Αντρέας Πίττας, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου, Δημήτρης Πιερίδης, Πρόεδρος του Μουσείου και Ιδρύματος Πιερίδη, Γιώργος Ξενής, Καθηγητής – Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Μαυρογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μαρίνος Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής – Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Επίσης, προτείνονται οι Στέφανος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γιώργος Δεληγιαννάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Καθηγητής Θεωρίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Νάσα Παταπίου, Λογοτέχνης και Ιστορικός, Άντης Ροδίτης, Σκηνοθέτης και συγγραφέας, Αντρέας Πάντζης, Σκηνοθέτης, Σπύρος Σταυρινίδης, Ηθοποιός και Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Ηθοποιός.


Τέλος, προτείνονται οι Θεόδουλος Γρηγορίου, Εικαστικός και καλλιτέχνης, Σταύρος Κυριακίδης, πρώην μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συμφωνικής Ορχήστρας και Μάριος Παπαδόπουλος, Σύμβουλος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ