Έκτακτο επίδομα 900 ευρώ προς καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους στον πολιτισμό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.12.2020

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος προς τους επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού, ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι το Υπουργικό, επιθυμώντας να στηρίξει τον χώρο και τον κόσμο του Πολιτισμού, ενέκρινε σήμερα, μετά από εισήγηση του ιδίου, ένα δεύτερο έκτακτο επίδομα, ύψους 900 ευρώ, όπως και τον Ιούλιο, σε καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν ισχύσει για την καταβολή του πρώτου έκτακτου επιδόματος, δικαιούχοι είναι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι των οποίων οι δραστηριότητες και τα εισοδήματα επηρεάζονται δραστικά από την πανδημία.

Λεπτομέρειες, εξήγησε, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα δοθούν στη συνέχεια από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ. Το επίδομα θα καταβληθεί στο πλαίσιο της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2021, κατέληξε ο Υπουργός.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ