ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Εγρήγορση και αλληλεγγύη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.12.2020

Γράφει η Μαγδαλένα Ζήρα, Σκηνοθέτης


Θα άρχιζα με το εμβόλιο κατά του φόβου – αυτός είναι η βάση όλων των κακών μας. Ο φόβος μάς σταματά να υπερασπίζουμε το δίκαιο και να καταγγέλλουμε το άδικο. Αλλά δεν νομίζω να γίνει ποτέ ευρέως διαθέσιμο κάτι τέτοιο, γιατί με τον φόβο τρέφεται το σύστημα, σ’ αυτόν βασίζεται για να μας κρατήσει άρρωστους και εξαρτημένους για πάντα.

Το ίδιο το σύστημα ίσως θα έπρεπε να έπαιρνε «ενδοφλέβια» μια ένεση ανανέωσης του κοινωνικού συμβολαίου.

Μιλώντας για διαφωτισμό, αναρωτιέμαι ποια είναι τα  «εμβόλια» κατά της επιστροφής ενός σκοταδισμού που σαρώνει τα πάντα, που βασίζεται σε αμνησία και πετάει τα κεκτημένα των κοινωνικών και πνευματικών επαναστάσεων. Η κοινωνική πρόοδος που κάνουμε ως ανθρωπότητα μέσα στον χρόνο, στην οποία πιστεύω ακράδαντα, είναι γεμάτη πισωγυρίσματα και εκρήξεις ανελεύθερων ιδεολογιών που δεν λένε να σβήσουν. Τελικά τα μόνα εμβόλια ίσως είναι η εγρήγορση και η αλληλεγγύη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ